Run&Travel: Euráfrica Trail 2018. Córrer entre dos continents (I)

2396

És ben coneguda l’afició dels esportistes catalans a viatjar, conèixer i córrer proves d’ultraresistència fora de Catalunya. De fet sóm, amb diferència, els que més ho fem. Per aquest motiu, Ultres Catalunya inicia una sèrie de capitols anomenats Run&Travel amb l’intenció de fer conèixer curses d’arreu de l’Estat que han mostrat el seu interès per a que hi participem. Començarem amb Euráfrica Trail.

La prova es celebrarà entre el 30 d’octubre i 4 de novembre a cavall entre Espanya i el Marroc, en un format per etapes que mica en mica va tenint acceptació arreu de l’Estat. El privilegiat entorn on es desenvolupa, l’estret de Gibraltar, és la primera Reserva de la Biosfera reconeguda per l’UNESCO, que compren parcs naturals de gran bellesa com el Parque Natural Los Alcornocales, Parque Natural del Estrecho, Upper Rock (Gibraltar) o els marroquins Park National Talassemtane i Jbel Musa.

L’esdeveniment es repartirà en tres etapes i dues modalitats, la Inter60 i la Inter80:

La primera etapa tindrà lloc al Peñón de Gibraltar amb una exigent Vertical Race. En poc més de 4 quilòmetres farà un ascens des del nivell del mar -Punta Europa- fins el punt més alt de la roca -O Hara’s Battery-, superant un desnivell d’uns 500m a través de senders i esglaons. Un punt de partida tècnic i paisatgístic espectacular on podrem gaudir de l’entorn natural d’Upper Rock i unes vistes del mar Mediterrani en tota la seva extensió.

Amb sortida i arribada a Algeciras (Cadis), la segona etapa ens farà conèixer la bellesa del Parque Natural Alcornocales a través de dos recorreguts: la Alcornocales27 (D+1202m), molt més ràpida però no exenta de tecnicitat, ens mostrarà la riquesa paisatgística de la zona com el congost de la Garganta del Capitán o el descens pedregós del Río de la Miel. El recorregut de la Alcornocales50 (D+2654m) coincideix en la primera meitat amb la seva germana petita però afegint l’ascens als cims més alts del Parc Natural com Las Mulas i descensos vertiginosos com Cortafuegos i Prisioneros.

La Belyounech25 (D+2000m) serà la gran novetat d’aquesta tercera edició. El poblat marroquí serà l’epicentre d’una última etapa que transitarà a través del Parc Natural Jbel Musa. L’organització ens assegura que ens sorprendrà per la seva dificultat, on en alguns trams serà necessària l’ajuda de les nostres mans per superar els trams de roca calcària del Jbel Musa, una de les mítiques Columnes d’Hèrcules.

T’han vingut ganes de participar en l’experiència Euráfrica Trail? Tots els lectors d’Ultres Catalunya disfrutareu d’unes condicions especials en la vostra inscripció. Per a més informació, envieu mail a hola@eurafricatrail.com