La pandèmia de la COVID19 segueix fent estralls en el calendari de les curses per muntanya del nostre país. Aquest cop li ha tocat el rebre a la Rialp Matxicots, sens dubte un dels aconteixements més estimats i valorats pels corredors de casa nostra.

Escollida pels lectors d’ Ultres Catalunya com a millor ultratrail a l’any 2015 i 2018, gràcies en part per haver aconseguit una combinació perfecte entre l’entorn privilegiat de la zona Sud del Pallars Sobirà, amb el Montsent de Pallars i el massís de l’Orri com a tenors, i un poble entregat completament al corredor com és Rialp.

Amb un breu comunicat, l’organització recalca com una “decisió molt dura, molt meditada, però estem segurs que fem el correcte des del nostre esperit de cursa 100% voluntària. A dia d’avui no podem garantir al 100% la seguretat i la participació del nostre voluntariat davant l’incertesa de quina serà la situació sanitària al setembre. La Matxicots és una festa de tot un poble i, si no pot ser així, no és la Matxicots”. La decisió ha estat recolzada per les institucions i col·laboradors que fan gran aquesta cursa, en la que el tema econòmic ha quedat en segon terme. De fet, tots els corredors inscrits podran optar per la devolució del 100% de la inscripció o guardar el dorsal per a l’edició del 2021.