La RunPrimer 360° inaugura la Copa Osoning Trail Run

La cursa de Santa Eulàlia de Riuprimer donarà el tret de sortida del campionat osonenc el proper 11 de febrer

580

Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) serà l’escenari, el pròxim diumenge 11 de febrer, de la tercera edició de la Runprimer360, Trail de Senglars. Una cursa que, com l’edició passada, servirà per obrir el calendari de la Copa Osoning Trail Run d’aquest 2024.

Així doncs la Runprimer360 es presenta per tercera vegada amb dos circuits corriolers, trialers i senglaners pel rodal de la localitat osonenca, tocant sostre als dos cims emblemàtics de la zona com són La Creu de La Miranda (833m) i la coneguda ermita de Sant Sebastià (770m).

Els recorreguts

Amb sortida i arribada a la plaça de l’església de Santa Eulàlia de Riuprimer, els participants podran optar per dos recorreguts:

XTrail21k: La cursa, de 22,30km i D+880m, serà la modalitat més exigent, ja que un cop superada la primera part, que coincideix amb la 12k, tocarà una segona part on farà falta tot el fons d’armari d’entrenament i experiència per arribar amb bona cara a la meta. Aquest any s’ha volgut donar-li una segona part més corredora fins assolir el cim de l’Ermita de Sant Sebastià, on El 17 de maig de 1705 hi va tenir lloc el Pacte dels Vigatans amb el que es va decidir que Catalunya entrava a la Guerra contra Felip V amb el bàndol austriacista. Des d’aquí podrem gaudir d’unes vistes panoràmiques espectaculars de la Plana de Vic, el Cabrerès i el massís del Monseny. Des del cim, es premiarà amb un descens fins a l’arribada, però no abans sense gaudir d’un petit regal a 1km de meta: “la canal de Calaveres”, l’última trialera senglanera.

Trail12k: Amb 11,72km i D+580m, es defineix com una cursa exigent, molt tècnica i explosiva, amb un trencacames constant ple de corriols revirats i tècnics que no et deixarà un moment de repòs. Aquest any tocarà enfilar cap a la Creu de La Miranda i a la inversa del primer any, on podrem albirar els Pirineus, el Cabrerès i Montseny, i el temut “tobogan de senglars” que enguany tocarà pujar-lo.

Aquesta edició també s’hi incorporarà al programa una caminada popular “Bocí de Garrí”, de 9,49km D+370. Un petit tast de la cursa 12k, reseguint el 80% del seu recorregut, per tots aquells que sense ànim competitiu, vulguin i puguin gaudir d’uns corriols tècnics, trialers, senglaners i de l’esperit pròpi de la cursa.

Inscripcions

Les inscripcions ja resten obertes al web oficial de la cursa. El preu serà de 26€ per a la 21k, de 22€ per a la 12k i de 20€ per a la caminada popular (3€ més pels no federats). Inclou bossa del corredor i la samarreta tècnica de Tuga.