Abel Carretero i Raquel Picón es coronen a La Llanera Trail

Ambdós s'imposen en una marató d'altíssim nivell. Juan Martínez i Lorena Cubillas guanyen la mitja marató, mentre que David Dalmau i Eva Palma ho fan a la 14k. La cursa sabadellenca ha reunit prop de 900 corredors en una jornada marcada per la boira

989

La Llanera Trail, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell, ha tornat a ser un èxit participatiu. La cursa per muntanya de Sabadell ha aconseguit, amb nou edicions a les seves esquenes, consolidar els prop de 900 corredors a la línia de sortida. Xifra prou important si ens atenem a que estem a principi de temporada i un calendari de curses que ja comença a estar força atapeït.

Enguany, a més, ha comptat amb el millor cartell de corredors de la seva història, que no han volgut perdre’s l’oportunitat de gaudir del magnífic patrimoni natural que envolta els termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat: boscos frondosos, corriols amagats, fonts, masies i ermites romàniques.

Abel Carretero i Raquel Picón, campions de la Marató

La Marató, de 43km i D+1220m, possiblement ha estat la modalitat que ha presentat una línia de sortida amb més ‘galons’, amb Pau Capell, Abel Carretero, Lluís Ruiz, Gerard Morales, Aniol Riba, Manu Vilaseca o Laia Gilibets, entre d’altres.

Abel Carretero i Pau Capell han marcat el ‘tempus’ de la cursa només començar i aviat s’han distanciat del grup perseguidor, que veien com s’allunyaven cada cop més amb un ritme impossible de seguir. Ambdós han mantingut un frec a frec fins a coronar el Puig de la Creu, però de retorn a Sabadell Carretero ha mostrat més ‘punch’ que Capell i ha permès creuar la línia d’arribada en solitari amb un temps de 3h21’50”, establint un nou rècord al traçat de la Llanera Trail. Pau Capell, segon, ha arribat quatre minuts després amb 3h26’06”, mentre que Aniol Riba ha pujat al tercer esglaó del podi amb 3h33’19”.

Lluís Ruiz i Gerard Morales, dos dels habituals al podi en les últimes edicions, han estat quart i cinquè respectivament.

La cursa femenina ha tingut com a protagonistes a les bessones de l’equip Ashi Team, Raquel i Irene Picón, que s’han jugat la victòria a l’últim terç de la cursa. Raquel Picón, tercera en la mitja marató del 2022, s’ha imposat a la seva germana amb un temps de 4h27’41”. Irene Picón ha estat segona amb 4h31’14”, mentre que Manu Vilaseca ha tancat el podi femení després de 4h48’12” aconseguint tornar a pujar al podi dos anys després.

Altíssim nivell a la Mitja i Curta

La Mitja Marató, que ha comptat amb un recorregut de 21 km i 390 metres de desnivell positiu, ha tingut dos clars vencedors. Juan Martínez s’ha imposat en la cursa masculina de forma incontestable amb un temps de 1h23’59”, per davant de Karim Cabeo (1h30’03”) i Zeno Fazio, tercer amb 1h31’48”.

Per la seva banda, Lorena Cubillas ha tornat a penjar-se els llorers de la victòria de la Llanera Trail amb 1h40’29”, rebaixant en dos minuts el temps aconseguit en l’edició passada. Rosa Navarro, segona amb 1h43’03” i Marta Romero (guanyadora de la 14k el 2023) amb 1h46’48” han completat el podi femení.

El programa s’ha tancat amb la cursa més curta de 14km i 240m de desnivell positiu. Una cursa força ràpida, on el podi masculí ha tornat ha baixar de l’hora. David Dalmau (50’50”) i Eva Palma (1h07’29”) han estat els vencedors. Raül Cruz (51’49”), guanyador de l’edició passada, i Josep Díaz (54’58”) en homes i Laia Doval (1h08’04”) i Sonia Rodríguez (1h11’10”) en dones han tancat el podi de la Llanera Trail.

Podeu consultar totes les classificacions en aquest enllaç.

Text: Albert Torrent. Fotos: Martí Miró