La Ultra Pirineu, una de les proves més multitudinàries i mediàtiques de casa nostra, també sucumbeix als efectes de la pandèmia de la COVID-19 i no es celebrarà enguany.

Tot i que les condicions de salut han millorat força durant les darreres setmanes, “no podem garantir la seguretat de tots i encara menys garantir el nivell d’exigència que tothom espera d’una prova com la nostra, i més tenim en compte la dimensió internacional de l’esdeveniment”, ha declarat el seu director David Prieto.

Tots els inscrits a qualsevol de les proves de la Salomon Ultra Pirineu passaran automàticament a ocupar una de les places de l’edició 2021 (1, 2 i 3 d’octubre) sense necessitat de fer cap gestió. Els corredors que prefereixin renunciar al seu dorsal, podran fer-ho i rebre una devolució del 100% de l’import. Per a això, caldrà enviar un correu electrònic a registration@ultrapirineu.com. Les places vacants de la modalitat Ultra seran ocupades per corredors en llista d’espera i, per tant, no es preveu sorteig per a la propera edició.

Els formularis d’inscripció per a la Trail Pirineu (56km), la Sky Pirineu (36km) i la Mitja Pirineu (19km) es mantindran oberts. Així, els corredors podran inscriure fins que s’esgotin els dorsals i s’obrin les seves respectives llistes d’espera.

Història d’una cursa emblemàtica

Va ser a l’octubre de 2009 quan l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà decideix organitzar, de forma competitiva, la travessa que uneix els vuit refugis del Parc Natural Cadí Moixeró anomenada Cavalls del Vent, inaugurada al 2003. Aquesta primera edició va comptar amb 273 corredors, on Jessed Hernández (9:31:35) i Corinne Favre (11:55:52) en van sortir vencedors d’un recorregut de 80km i 5.800m de desnivell positiu. A més, Jessed va batre el rècord del circuit que estava en mans de Kilian Jornet des del 2004 (9:48) encara que el recorregut era un xic diferent. La prova estava enmarcada dins les Salomon Nature Trails.

Llegeix tot l’històric fins a l’edició 2019 en aquest enllaç.