La XXXIIa Copa d’Andorra de Curses de Muntanya donarà el tret de sortida aquest diumenge amb la 37a edició de l’OTSO Travessa d’Encamp, una de les curses per muntanya més antigues d’Andorra.

La prova reunirà a 300 corredors, el triple que l’edició anterior, una xifra prou acceptable després del confinament per la pandèmia de la COVID-19. Entre els atletes més destacats trobarem als germans Casal, Lluis Sanvicente, Sabrina Solana i Pau Capell. L’actual campió de l’UTMB buscarà una nova victòria després d’un any interruptus que havia començat amb bon peu, amb victòries a Transgrancanaria, Ultra Uachi de Mèxic i Ultra Porto Moniz, a Madeira.

“Vinc amb la voluntat de gaudir de la muntanya i començar la nova temporada amb bon peu. La Travessa d’Encamp (21km D+1500m) és una cursa molt exigent, com totes les que es realitzen aquí al Principat, on tot el desnivell el realitzarem en els primers nou quilòmetres. No és el meu tipus de cursa però tenia moltes ganes de penjar-me un dorsal i competir amb els millors corredors andorrans. M’ho prenc com un entrenament de qualitat”

Pau Capell va anunciar fa pocs dies el seu calendari per aquest 2020, que el durà a països com França, Suècia, Marroc, Costa Rica i Argentina.

L’OTSO Travessa d’Encamp tindrà una especial cura amb les mesures de seguretat. De fet, els corredors de les tres curses de 6, 11 i 21 quilòmetres prendran la sortida de manera esglaonada cada 20 segons i serà obligatori l’ús de mascareta durant la competició quan no es pugui mantenir una distància de seguretat d’entre cinc i deu metres, com en els avituallaments.

La cursa també tindrà una vessant solidària i es destinarà un euro de cada inscripció a UNICEF.

Foto portada: © Marta Bacardit Photography