Pau Capell, junt amb Pablo Villa, guanya per quarta vegada consecutiva a Transgrancanaria i s’erigeix com el gran dominador de la història de la prova canaria. El lleonès ha estat l’únic que ha aguantat el ritme del corredor català i ambdós han mantingut un interessant frec a frec fins al final.

I això que no ha tingut fàcil davant rivals com el xinès Peiquan You, els nord-americans Jared Hazen i Dylan Bowman o el mateix Pablo Villa. El xinès ha portat la veu cantant durant els primers 40 quilòmetres però al final acabaria abandonant. A partir d’aquí, Pablo Villa i Pau Capell es posarien al capdavant i anirien enxamplant paulatinament la seva distància respecte el grup perseguidor.

Pau Capell al seu pas per Roque Nublo. Foto: Territorio Trail

La rivalitat entre els dos corredors ha estat força emocionant. Si bé la diferència entre ambdós era ben curta, Pablo Villa donava la primera batzegada a Roque Nublo, on aconseguiria una lleugera avantatge de tres minuts respecte Capell. Però Pau és molt Pau i ja en la posterior baixada recuperaria el temps perdut demostrant el perquè és el vigent campió i gran dominador d’aquesta prova.

Els últims 28 quilòmetres, pràcticament en descens, han estat frenètics i els dos s’han jugat la victòria en un interessant mà a mà. Finalment però, decidien compartir victòria després de 13 hores, 4 minuts i 11 segons. El nord-americà Dylan Dowman ha completat el podi masculí.

Gerbin es va imposar en la categoria ‘reina’ de la Transgrancanaria HG parant el cronòmetre en un temps de 15:14:39, nou millor temps d’aquesta modalitat en el seu recorregut des de la capital de l’illa. Deu minuts més tard, la xinesa Fuzhao Xiang va entrar en segon lloc i l’espanyola Azara García, va completar el podi amb una tercera plaça. A més, les tres primeres classificades en categoria absoluta van entrar en meta entre els quinze primers classificats absoluts.