Domini aclaparador dels membres de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC al Kilómetro Vertical Mágina Skyrace, prova que acollia el Campionat d’Espanya individual de Curses Verticals i per seleccions autonòmiques. Ingrid Ruiz (AE Matxacuca) i Pere Rullán (La Molina Club Esports) s’emporten la victòria davant dels millors especialistes estatals, contribuïnt a que la Selecció Catalana s’alci amb el títol estatal per seleccions.

La prova de Jaén, que acollia uns 400 corredors, partia de la localitat de Albanchez de Mágina i, a través d’un recorregut dur i pedregós, s’alçava fins el cim del Pico Aznaitín, a 1.745 m d’alçada, en prop de tres quilòmetres i superant un desnivell positiu de 920 m.

La cambrilenca Íngrid Ruiz (AE Matxacuca) ha estat la més ràpida en arribar al cim i s’ha coronat com a campiona d’Espanya de verticals amb un temps de 41 minuts i 58 segons, prenent el relleu de Gisela Carrión (AE Matxacuca), que aquest cop ha estat segona amb un temps de 43 minuts i 31 segons. La tercera posició ha estat per Sílvia Lara, de la Selecció Andalusa, amb 43 minuts i 58 segons.

Per la seva banda, Pere Rullán (La Molina Club Esports), ha tornat a demostrar ser un autèntic especialista en les curses verticals amb un merescudíssim triomf, parant el crono en 34 minuts i 57 segons. L’actual campió de Catalunya de l’especialitat ho ha a aconseguit davant tot un campió del món, l’aragonès Daniel Osanz, amb un diferència de tant sols deu segons. El bronze seria pel mallorquí Alejandro Forcades amb un temps de 35 minuts i 27 segons.

Si Ruiz i Rullán pujaven al capdamunt del podi absolut, en categories inferiors no s’han quedat pas enrere. En categoria promesa Marta Llagostera (4000 peus, AE Collbató), Isaac Barti (CE Olot) i Wilfred Lladó (CEM La Cameta Coixa), s’han endut l’or, plata i bronze respectivament. En la cursa júnior Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls Àneu) i Jana Aguilar (CE Calldetenes) es farien amb la primera, segona i tercera posició, mentre que en categoria juvenil Roger Fíguls (AE Pallars) i Iu Jaume (AEC Capgirell) s’alçaven amb la plata i el bronze.

En categoria veterans la Selecció Catalana de Curses per Muntanya ha sumat també una nova medalla amb la berguedana Alba Xandri (AE Matxacuca) que va aconseguir pujar el tercer calaix del pòdium de la seva categoria.

Fins a disset seleccions autonòmiques han pres part del Campionat d’Espanya de Curses Verticals per lluitar pels títols masculí i femení, així com de les categories juvenils i júniors. L’equip de la Selecció Catalana de la FEEC, que arribava a la cita amb 23 corredors repartits entre les diferents categories, ha aconseguit alçar-se com a campiona de l’Estat de l’especialitat, tant masculina com femenina, per davant de la Selecció Andalusa FAM, la Selecció de Cantàbria FCDME i la Selecció Madrilenya FMM.

Podeu veure tots els resultats en aquest enllaç.

Foto portada: Roger Salanova