La UT Llastres donarà, ara sí, el tret de sortida de les proves de llarga distància a Catalunya. L’esdeveniment, organitzat pel Club Centre Excta. Serres del Mestral, ha aconseguit en només dues edicions atraure l’atenció a aquells corredors que busquen duresa i bellesa a parts iguals en un terrritori poc conegut com les Terres del Mestral.

Amb prop de 600 participants entre totes les proves, 160 seran els corredors que s’enfrontin a la prova ultra, que mantindrà el format de tres etapes sumant un total de 96,4 quilòmetres i  6.744m de desnivell positiu, amb una lleugera modificació respecte l’any passat:

La nocturna, de 18,4km i D+1.070m, arrencarà divendres al vespre i, sota la llum de la lluna, cobrirà el trajecte pedregós entre les localitats de Vandellòs i la platja de L’Arenal, a l’Hospitalet de l’Infant, mantenint el seu pas per la Masia de Castelló.

La Llastres, de 54km i D+4.109m, ja va sorprendre l’edició passada per la seva duresa. Un itinerari salvatge ple de crestes, tarteres i cingleres que travessarà íntegrament les muntanyes de Vandellòs i Tivissa, on els trams més tècnics estaran degudament equipats amb cordes. Mantindrà l’exigent primera part, amb el pas per la cresta de la Portella a través dels Cingles dels Avencs, però canviant a una segon part molt més corredora augment una mica el desnivell positiu.

Ja en la jornada dominical es celebrarà la cursa de la Portella. Tres distàncies partiran, a partir de les vuit del matí, des del Complex de l’Hospitalet de l’Infant: Clàssica (24km D+1565m), Express (15km D+1000m) i una caminada popular de 10 quilòmetres. La Clàssica serà l’escollida per arrodonir una UT Llastres de somni. Per aquest motiu també s’ha modificat el sentit del recorregut, incorporant el pas per una part de la via ferrada de l’Aigualcoll, ajudant a satisfer les necessitats dell corredor més exigent.

Entre els favorits a endur-se el triomf apareixen noms com Elena Calvillo i Aleix Toda, guanyadors de les dues primeres edicions, Silvia Trigueros, Israel Mercadé, Nahuel Passerat, Julián Morcillo, Tati Orquiola, Àlex Urbina, Javier Pons, Eduard Villalba, Jose Manuel Torrico, Albert Vilardell i Albert Pérez.