La casualitat ha volgut que, la tornada de la competició oficial el proper 25 de juliol, serveixi per proclamar els nous campions de Catalunya de curses per muntanya. L’exigent Sky Race Valls d’Àneu en serà l’escenari.

La prova es disputarà en un espectacular recorregut de 26 quilòmetres i 1.971 metres de desnivell, amb sortida i arriba a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà). L’ascens a coll de Botiero i, sobretot, al temible coll de Fogueruix marcaran el desenllaç del grup capdavanter. Si més no esperem que sigui igual d’emocionant com l’edició passada, on Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu), Pol Rodríguez (AE Matxacuca) i Victor del Águila (CE Trail Tarraco) ens van regalar una emocionant jornada, amb victòria in extremis pel corredor pallarès.

També es disputaran les curses junior (17,6km D+1190m), cadet i juvenil (10,7km D+630m) i infantil (5km D+250m), que dictaminarà els nous campions catalans en categories inferiors.

Podeu realitzar les vostres inscripcions fins el proper 12 de juliol en aquest enllaç.

20 anys de Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de curses per muntanya de la FEEC celebrarà els seus 20 anys d’història. Molts dels principals corredors de casa nostra han deixat la seva empremta aixecant el màxim guardó català de l’especialitat. El garrotxí Esteve Canal i la catalano-holandesa Ragna Debats, amb tres títols, encapçalen el quadre d’honor.

Com a curiositat direm que, des de l’any 2013, ningú repeteix títol. Pol Rodríguez (AE Matxacuca) i Montse Picañol (CE Moianes Independent) tindran l’oportunitat de trencar la ratxa, revalidant el títol aconseguit l’any passat a la Cames de Ferro (GECA).

Una edició amb forces mesures de seguretat

La Ultra Trail Valls d’Àneu, organitzada per l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu, es veurà obligada a prendre unes excepcionals mesures de seguretat i higiene, com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

Entre les més destacades trobem l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, tant abans de la cursa com en l’entrada dels avituallaments en cursa, la recomanació d’una distància d’entre 4 i 10 metres si es corre al mateix ritme i l’absència de vestidors i dutxes. A continuació us les detallem:

Tanmateix, recordem que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha elaborat els protocols amb les mesures preventives davant de la pandemia que ens afecta per a les diferents disciplines que regula, entre elles les curses per muntanya.