La Selecció Catalana de Curses per Muntanya busca el títol estatal de verticals

1196

La Selecció Catalana i el Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC viatgen a Villanúa, a l’Aragó, per disputar el Campionat d’Espanya de Curses Verticals, tant individual com per Seleccions Autonòmiques. La prova es disputarà el proper diumenge dins el marc del KV Collarada.

Un esdeveniment que també albergarà la clàssica 2KV Collarada (amb les seves dues modalitats: Puyar nomás i Puyar y Baxar), i la prova puntuable per la VK OPEN Championships, un prestigiós circuit format per 14 curses i que se celebra anualment en 10 països de Amèrica Llatina i Europa.

El seleccionador català, Pere Rullan, ha fet una àmplia convocatòria per a l’ocasió, on hi prendran part fins a 36 esportistes:

Juvenil: Lluis Puigvert, Pere Menéndez, Albert Soler, Martí Costa, Jordi Cortés, Gabriela Lasalle, Rut Córdoba i Judith Noray.

Junior: Ïu Net, Jan Torrella, Jan Castillo, Nil Alonso, Pep Mirabet, Aniol Pujiula, Mar Córdoba, Berta Guitart, Lina Escura i Martina Gonfaus.

Promesa:  Arnau Aranda, Josep Lladó, Joan Valls, Laia Montoya, Núria Tarragó i Carla Esclusa.

Absoluta: Rosa Maria Nieto, Pol Makuri, Marc Ollé, Núria Hospital, David Soler, Lluisma Mas, Rosa Navarro, Wifred Lladó, Marta Llagostera i Mireia Hernández

La prova consta de 5km i 1.000 metres de desnivell positiu, amb un recorregut força exigent. La meta dels participants al Campionat d’Espanya estarà situada damunt del Paso de Hachar, a 1.850m d’alçada, a mig camí del doble ascens vertical al cim de la Collarada.

CLASSIFICACIONS ON-LINE

Text: Albert Torrent. Foto portada: Pere Rullan – FEEC