La selecció catalana de Trail, a pel títol estatal a La Palma

1344

El dissabte 7 d’agost es disputarà el tercer Campeonato de España por Federaciones de Trail Running de la RFEA a la localitat palmera de El Paso. El combinat de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) viatja amb un equip de garanties per a alçar el títol de campions per autonomies.

Una selecció que ja va tastar la mel de l’èxit en el primer campionat celebrat a Murcia en 2019, amb els títols tant en homes com en dones. L’edició passada, celebrada a Eivissa, seria la selecció valenciana la que s’alçava el títol en homes, mentre que l’equip català femení revalidaria la victòria amb una destacada actuació de Gisela Carrión, Marta Molist i Anna Comet.

L’equip absolut estarà format per: Abel Carretero (CE Penedès), Samuel Dávila (CE Penedès), Eduard Hernández (CE Penedès), Jan Margarit (CA Granollers), Xavier Tomasa (CE Ironwill BCN) en homes; i en dones Sheila Avilés (CA Adidas), Gisela Carrión (CE Penedès), Anna Comet (CE Penedès), Rosa Navarro (CE Penedès) i Mireia Pons (CE Penedès).

L’equip sub-23 el formaran Daniel Castillo (Marathon Crevillente), Miquel Corbera (CA Montornès), Arnau Marín (CE Penedès), Maria Carner (CE Penedès), Ariadna Garcia (JAB Berga) i Anna Guirado (CE Penedès).

I en categoria promoció (sub20) hi prendran part Victor Blasi (CE Universitari), Eric Lore (CA Canaletes), Jan Torrella (JAB Berga), Blanca Batlle (AA Palamós), Aroa Berenguel (CE Cerdanyola) i Martina Gonfaus (JAB Berga).

Val a dir que cada equip absolut pot estar format per cinc components, tres en categories inferiors. Per establir la classificació final absoluta se sumaran els tres millors resultats, mentre que en sub23 i promoció se sumaran els dos millors resultats.

El recorregut

La prova absoluta i sub23 es realitzarà en un traçat de 31,8km i 1.490m de desnivell positiu, mentre que la categoria sub20 (promoció) ho farà en un recorregut de 5,2km i un desnivell de pujada de 347m.

La característica principal del recorregut és que acumula tot el seu ascens en el primer tram de la cursa, ja que des de la sortida fins a la Pista de la Hilera s’enfronta a una pujada contínua de gairebé 800 metres en 7,7 quilòmetres, amb rampes superiors al 35% en el tram del Reventón. Després situar-se per sobre dels 1.400 metres, troba el seu sostre a la Pista de la Hilera i arriba fins al Refugi del Pilar, per després baixar pel sender homologat PR LP-14 fins al Llano de los Jables. Allà es solapa amb el traçat de la Marató, que discorre pel Barranco de la Pernada, i gira directament cap a la meta a l’arribar al Llano de las Cuevas.