La selecció catalana de Trail busca revalidar el títol estatal a Eivissa

1671

El diumenge 13 de desembre es disputarà el Campeonato de España por Federaciones de Trail Running de la RFEA a la localitat eivissenca de Sant Josep de Sa Talaia. La selecció catalana intentarà revalidar el títol aconseguit l’any passat a Múrcia.

Un campionat jove, que tot just compleix la seva segona edició. En 2019 seria la prova murciana de “El Valle Trail” la que acolliria el primer campionat estatal per autonomies, en la que la Selecció Catalana es va proclamar guanyadora en categoria absoluta, tant en homes com en dones.

La delegació catalana viatjarà amb un equip ben potent per a revalidar el títol de campions per autonomies:

L’equip absolut masculí estarà format per: Andreu Simón (CA Olesa), Jan Margarit (CA Granollers), Eduard Hernández (UA Montsià), Abel Carretero (CE Penedès) i Miquel Corbera (CA Montornès).

L’equip femení el formaran Marta Molist (CA Granollers), Mònica Vives (CE Penedès), Mireia Pons (CE Penedès), Anna Comet (CA Granollers) i Gisela Carrión (CE Penedès)

Val a dir que cada equip pot estar format per cinc components. Per establir la classificació final se sumaran els tres millors resultats.

Recorregut

El títol estatal es decidirà en un traçat de 21km D+782m, amb sortida i arribada a la població eivissenca de Sant Josep de Sa Talaia. Un recorregut força ràpid que tocarà sostre a Sa Talaia, que amb 475 metres s’alça com a punt culminant de l’illa.

Favorits

Catalunya parteix com a gran favorita per tornar a guanyar el campionat per autonomies. No només per ser la vigent campiona de la competició, sinó per la qualitat de l’equip. Andreu Simón i Gisela Carrión arriben a la cita després de proclamar-se campions d’Espanya el passat mes d’octubre i encapçalen la delegació junt amb Marta Molist, que es penjaria el bronze en l’estatal. Anna Comet i Edu Hernández ja van deixar mostres del seu potencial en la passada 3 Días Trail Ibiza amb podis en totes i cadascuna de les proves que van disputar. Mònica Vives, amb un subcampionat de Catalunya sota el braç i una sisena posició al Campionat d’Espanya, és un valor afegit. Per a Miquel Corbera Abel Carretero els hi pot anar bé aquest tipus de curses ràpides, tal com han demostrat en les seves últimes actuacions.

Figues d’un altre paner serà el concurs de Mireia Pons i Jan Margarit. Pons arriba amb el bronze del passat campionat de Catalunya, però una inoportuna lesió al peu l’ha deixat en fora de joc des del passat mes de setembre. El mateix cas per a Jan Margarit, que després d’un inici fulgurant a les Golden Trail Series de les Açores, una lesió al peu en la penúltima etapa l’ha deixat ranquejant durant unes setmanes. Per ambdós serà retrobar-se amb l’alta competició i una oportunitat per donar el millor de si mateix.

Andalusia sembla la millor posicionada a disputar-li la victòria, tal com va passar l’any passat on només un minut va separar ambdues seleccions del triomf masculí. També Múrcia presenta un bon equip, amb Fátima Ortega i Zaid Ait Malek al capdavant. Amb l’absència per lesió de Pablo Villa, Castella i Lleó perd un dels seus millors corredors i la debilita molt per lluitar pel campionat. Balears, Canàries, Aragó, Comunitat Valenciana i Madrid també presentaran bons equips en la línia de sortida.

Campionat sub-20

A la vegada, es disputarà el Campionat d’Espanya en categoria sub-20. Els corredors més joves ho faran en un circuit de 8km i 350m de desnivell positiu, també amb sortida i arribada a Sant Josep de Sa Talaia. Catalunya presenta aquests corredors: Adam Maijo (AA Catalunya), Sergi Cabeza (CE Penedès), Arnau Marín (CE Penedès), Sara Roca (CA Mollet), Maria Casals (CA Canovelles) i Aroa Berenguel (CA Montornès).

Unes estrictes mesures de seguretat 

Trideporte, entitat organitzadora de la prova, va passar amb bona nota els protocols de seguretat marcats en la passada 3 Días Trail Ibiza, adequant-se al Protocol General de Prevenció de Covid-19 elaborat per la Federació Balear d’Atletisme i autoritzat per la Conselleria d’Afers Socials i Esport. Aquesta normativa va comptar amb mesures com sortides cada minut amb calaixos d’un màxim de 9 corredors, ús obligatori de màscares i gel hidroalcohòlic, presa de temperatura a tots els participants o lliurament de premis sense contacte físic.

Foto portada: Marc Grebol