Els esportistes i entitats del nostre país segueixen donant mostres de solidaritat vers aquesta pandèmia del COVID-19. En els últims dies s’han engegat moltes iniciatives, en el nostre cas esportives, per a recaptar fons per a l’investigació del virus o per a la compra de provisions de material hospitalari en centres més necessitats.

I d’aquest cap de setmana destacarem dues jornades solidàries que s’han dut a terme, una al Berguedà i l’altre a les Terres de l’Ebre.

La CovidRun-Berguedà va aconseguir moure fins a 3.500 persones i fer-los partíceps d’ una quinzena d’activitats dirigides a través d’Instagram i una dotzena més per impulsar l’esport a casa. La iniciativa solidària, promoguda pel Club Esquí Berguedà, el Centre Quitxalla Excursionista, els Joves Atletes de Berga i Mou-te Alt Berguedà, va recaptar més de 34.000 euros per a la compra de material per a l’hospital Sant Bernabé de Berga, en plena crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Paral·lelament, el Mou-te Circuit Ebre va promoure una cursa virtual per a col·laborar amb totes les entitats i associacions de les Terres de l’Ebre que estan lluitant pel COVID-19, formant part del projecte global Yo Me Corono. El repte solidari, organitzat pel Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre, va comptar amb uns 400 participants i la recaptació aproximada va ser de més de 5.000 euros. La jornada es va amenitzar amb entrevistes en directe a corredors de renom com Sheila Avilés, Pablo Villalobos, Jonatan Cuesta o Elena Ferreres entre d’altres.

Pel cap de setmana vinent en destaquem dues més:

Per al dissabte 18 d’abril, la Non Stop Aliments ens posarà a prova durant deu hores amb activitats, entrevistes i d’altres multidiciplinars, amb l’objectiu principal de recaptar fons per a les families més vulnerables durant aquest confinament.

La Correm a casa, que es durà a terme el proper diumenge 19 d’abril, permetrà recórrer una distància lliure en la categoria que es vulgui: cinta, escales, passadís, balcó, jardí, rodet, etc. amb la finalitat de col·laborar amb la iniciativa JoEmCorono dels doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà.