La Trencacims de Paüls 2024 obre inscripcions

La cursa ebrenca es disputarà els propers 4 i 5 de maig i serà la seu del Campionat d'Espanya de Curses per Muntanya de la FEDME

535

La Trencacims de Paüls tornarà per la porta gran aquest 2024. La cursa ebrenca, que es disputarà els propers 4 i 5 de maig, ha estat escollida per la FEDME per acollir el Campionat d’Espanya Individual i per Seleccions Autonòmiques de Curses per Muntanya, així com a prova puntuable per a la Copa d’Espanya.

Un cap de setmana en què es reviurà el gran esdeveniment esportiu que Paüls, les Terres de l’Ebre i Tarragona ja van gaudir la passada edició amb el Campionat d’Espanya Individual i per Seleccions autonòmiques en la modalitat Ultra. Aquest any, qui guanyi a la cursa absoluta, tant en categoria femenina com masculina, tindrà una plaça per a la preselecció espanyola que anirà al Mundial.

Paral·lelament, Trencacims també serà la segona prova i Campionat de la ‘Skyrunner National Series’ i, a la cursa absoluta, donarà tres places directes, tant masculí com femení, per a la final de la ‘Skyrunner World Series’ en la categoria ‘SkyMasters’. Recordem que la cursa de la Skyrunner National Series està sota el paraigua de la ISF (Internation Skyrunning Federation).

Programa

El dissabte 4, es disputarà l’emblemàtica cursa Trail, amb un recorregut nou, però amb una distància i desnivell sense gaires modificacions: 54 km i 4.000 metres de desnivell positiu. El terreny tècnic i trencacames serà la tònica constant i visitarà els racons amb més encant del Parc Natural dels Ports, com el pas de la Finella, el Tossal d’Engrilló, la Mola Grossa, la Punta de l’Aigua o Sant Roc.

També dissabte es disputaran tres proves del Campionat d’Espanya Sky: la de categoria Júnior, amb 17 km i 1250 +; la Juvenil, amb 13,3 km i 950 + i la Cadet, amb 9,5 km i 550+, on podrem gaudir dels futurs corredors i corredores de trail de l’Estat.

El diumenge 5, serà el torn de dues proves de diferents categories: absoluta i promesa. A la cursa de la categoria absoluta, la SkyRace Trencacims, de 34 km i 2400+ es disputarà el Campionat d’Espanya Sky i el Campionat Skyrunner National Series. El traçat de la categoria Promesa serà el mateix que el de la Mitja, una cursa Open, emblemàtica de Trencacims, que aquest any també veurà modificat el seu recorregut.

Inscripcions

Les inscripcions per a la modalitat Trail es van obrir el passat mes de desembre i queden molt pocs dorsals disponibles. El preu és de 70€ i podreu tramitar a través d’aquest ENLLAÇ.

Les inscripcions per al Campionat d’Espanya es realitzaran a través de l’aplicació FEDME. Hi haurà 250 dorsals disponibles per a l’Skyrace (200 FEDME + 50 Open), 250 per la Mitja Marató (50 FEDME + 200 Open) i 200 per a les categories Júnior (75), Juvenil (75) i Cadet (50).

Foto portada: Jordi Santacana