La Llanera Trail presenta un cartell de luxe

Pau Capell, Lluís Ruiz, Gerard Morales, Manu Vilaseca o Lorena Cubillas entre els corredors més destacats de la cursa per muntanya de Sabadell

1593
La cursa sabadellenca tornarà a reunir més de 800 corredors. Foto: Roger Benet

Compte enrere per la celebració de la Llanera Trail, la cursa per muntanya de Sabadell que arriba a la novena edició. Ho farà amb un cartell de luxe i amb més de 800 corredors, igualant la xifra de participació de l’any passat.

La prova de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) es disputarà aquest diumenge 28 de gener i convertirà un any més a la co-capital vallesana una autèntica festa de les curses per muntanya i un dels destins preferits pels corredors per començar la temporada. Com és habitual, la Llanera Trail inclourà la primera marató per muntanya de l’any del panorama català.

L’esdeveniment es desenvoluparà entre els termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat en un entorn que sorprendrà pel seu ric patrimoni natural i històric: boscos frondosos, corriols amagats, fonts, masies i ermites romàniques.

Tres recorreguts per gaudir del rodal de Sabadell 

La novena edició de La Llanera Trail oferirà fins a tres recorreguts dissenyats per a que tothom pugui gaudir d’aquesta festa de trailrunning. La plaça Doctor Robert de Sabadell, just davant de l’Ajuntament, serà el punt d’inici de les proves.

La Marató, de 43km D+1450m, dibuixa un traçat que s’allarga fins a Castellar del Vallès, tocant sostre al cim del Puig de la Creu, a 668m d’altitud, tot passant pels llocs més emblemàtics del rodal sabadellenc i castellarenc com Togores, el riu Ripoll, Can Casamada i Sant Pere d’Ullastre. La cursa arrencarà a les nou del matí i presentarà una línia de sortida amb molts galons i la nòmina d’aspirants a les places d’honor és extensa. Lluís Ruiz, actual campió, s’estrenarà amb l’equip de La Sportiva junt amb Pau Capell, Gerard Morales, Abel Carretero, Aniol Riba o Pakito Pérez entre els més destacats. Manuela Vilaseca, Mavi Gil i Laia Gilibets seran, a priori, les que lluitaran per les posicions del podi.

La Mitja Marató, de 21km D+550m, donarà el tret de sortida vint minuts més tard i compartirà part del recorrgut de la Marató. Entre els favorits trobem noms com Karim Cabeo, Carolina Rius i Lorena Cubillas.

La curta, de 14km i D+220m, prendrà la sortida a les 9.40 del matí i serà la cursa més explosiva, una bona opció pels amants de les curses ràpides que vulguin començar la temporada amb una mica de ‘xispa’.

Una cursa solidària amb Obrir-se al Món

Com és habitual, l’esdeveniment aprofitarà per donar ressò a iniciatives solidàries. Enguany tornarà a col.laborar amb l’associació sabadellenca Obrir-se al Món (centre de serveis per persones amb autisme) amb la venda d’uns mitjons commemoratius de la Llanera. Tota la recaptació anirà en benefici a l’associació.


També et pot interessar: