La Ultra Pallars 360 ja compta amb 400 inscrits

La quarta edició de la cursa pallaresa es disputarà el proper 20 d'abril, amb la localitat de Tremp com a epicentre

289
La Ultra Pallars 360 mostrarà el ric entorn natural del Pallars Jussà. Foto: Martí Miró

Quan falta poc menys d’un mes per a la seva celebració, la Ultra Pallars 360 ja compta amb 400 inscrits. Una xifra que l’Associació Esportiva Roca Roia, organitzadora de l’esdeveniment, espera incrementar durant les pròximes setmanes.

La cursa disputarà la seva quarta edició el proper 20 d’abril i, un cop més, permetrà conèixer el patrimoni paisatgístic del Pallars Jussà, una comarca de mitja muntanya on la pràctica del senderisme i el BTT han agafat força en els últims anys. La resposta dels corredors en les últimes edicions ha estat força positiva i creixent, sent una de les curses més ben valorades pels lectors d’Ultres Catalunya.

“L’acollida que ha rebut la Ultra Pallars 360 a la comarca ha estat molt bona per part de les institucions, patrocinadors i voluntaris que cada any s’aboquen per a que tiri endavant. Un indicador de la bona acollida de la cursa és que, juntament a l’increment d’inscripcions, molts corredors repeteixen”, assenyala Marc Altisent, un dels caps visibles de la prova.

Quatre distàncies per conèixer 

La prova reina tornarà a ser la modalitat Ultra, que arriba amb alguna novetat respecte l’edició passada. El recorregut, amb inici i final a la localitat de Tremp, s’escurçarà fins als 91 quilòmetres i 4.200m de desnivell positiu, donant una gran volta circular al voltant del pantà de Sant Antoni per pistes, corriols i senders. Val a dir que molts d’aquest camins estan acondicionats per a la pràctica de la BTT gràcies a l’Associació Lo Podall de Tremp i Trenkabikers de la Pobla de Segur.

El recorregut permet la unió perfecta entre un espai natural especial i els nuclis rurals més importants de la zona, com el cim de Sant Corneli (1.351m), roc de Pessonada (1.223m), roc de Neret (906m) i l’espectacular Pui de Lleràs (1.691m), o els pobles de La Pobla de Segur, Pessonada o Talarn.

Altra novetat és que aquesta edició no hi haurà la modalitat per equips, per la qual cosa només hi haurà una única classificació individual.

La matinal de dissabte, aprofitant que el circuit és circular es donaran dues sortides:

La Marató Trail, 41km i un desnivell positiu de 1.900m, prendrà la sortida a La Pobla de Segur i amb arribada a Tremp. Un recorregut que transcorrerà en un 95% per  senders i transitarà per racons feréstecs i poc concorreguts, amb unes vistes realment espectaculars.

La Geotrail Pallars, de 28km i D+900m, tindrà la sortida a Salàs de Pallars i arribarà també a Tremp, tot passant per Santa Engràcia i Talarn.

L’Entrapussada“, de 15 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, cobrirà el tram des de Talarn fins a Tremp amb un recorregut ple de corriols.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions al web de la cursa fins el 17 d’abril. El preu de la inscripció és de 100 euros per a la Ultra, 43 euros per a la Marató, 32 euros per a la de 28k i 20 euros per la 15k. El preu inclou samarreta commemorativa (més una armilla pels participants de la modalitat ultra), avituallaments en cursa, servei mèdic i regals finisher.

L’organització posarà a disposició dels participants un servei de bus per a les diferents distàncies, a un preu de 5€ (Tremp-Pobla de Segur), 5€ (Tremp-Salàs de Pallars) i 3€ (Tremp-Talarn). Aquest servei s’haurà de reservar a l’hora de fer la inscripció.

Fora del terreny esportiu, cal remarcar la vessant més solidària de la Ultra Pallars 360. Com ja es va fer en les primeres edicions, una part de la recaptació de les inscripcions anirà destinada a entitats que treballen amb persones discapacitades i d’inclusió social.