Aquest matí s’ha presentat al Palau Robert de Barcelona la tercera edició de la XTrail Marathon Cup. L’acte ha estat presidit per Miquel Forés de l’empresa 7Sports, Jordi Martí de la marca esportiva Arch Marx com a principal patrocinador del campionat i per l’ultrafondista Pau Capell, que enguany entra a format part en la direcció tècnica de l’esdeveniment a través de l’empresa Privylife. També ha comptat amb la presència del Secretari General de l’Esport, sr. Gerard Figueras.

Entre els objectius de la  XTrail Marathon Cup s’inclouen la de consolidar-se com a un circuit de curses per muntanya de referència a Catalunya -més de 1.200 corredors en l’edició passada-, oferir un campionat atractiu pel públic participant podent recórrer zones de gran bellesa natural -entorns com el Catllaràs, Pedraforca i Cerdanya-, rebre la participació de corredors d’elit per internacionalitzar les curses a Catalunya i assolir un múscul d’aficionats important per situar les curses per muntanya com un esport referent. En el que es refereix a Ultres Catalunya, creiem que les proves de la XTrail Marathon Cup es poden convertir en una bona opció per a la preparació de les diferents curses d’ultra resistència de la temporada.

La competició s’iniciarà el proper 25 de març de 2018 i aglutinarà tres proves repartides entre les comarques del Berguedà i la Cerdanya. Cada cursa inclourà fins a tres distàncies per a acollir corredors de tots els nivells i, durant el dia abans, s’oferirà xerrades conduïdes per professionals de l’esport. Enguany també comptarà amb la col·laboració de la nutricionista Anna Grífols, que oferirà un assessorament sobre l’alimentació a cada una de les curses del campionat.

Cada participant rebrà una puntuació al finalitzar cada cursa segons la classificació obtinguda i s’inclouran en una classificació general i per categories. Els millors puntuats al finalitzar el campionat rebran premis i obsequis del diferents patrocinadors.

CALENDARI XTRAIL MARATHON CUP 2018

25/03    Borredà (Berguedà)       Distàncies: 42-30-10km

20/05    Saldes (Berguedà)         Distàncies: 42-22-10km

01/07    Lles (Cerdanya)             Distàncies: 42-25-12km

Foto portada (c) Secretaria General de l’Esport