La cursa desèrtica més emblemàtica del món, la Marathon des Sables, encetarà demà la seva 32a edició. Més de 1.200 corredors provinents de mig centenar de països han confirmat la seva presència en una prova consolidada dins el calendari internacional de curses de llarga distància i sent tot un referent mundial. Un repte que deixen empremta, com demostra que més del 35% dels corredors repeteixen participació.

La prova, que es celebrarà des del proper diumenge i s’allargarà fins el 15 d’abril al Sàhara marroquí, rondarà els 250 quilòmetres repartits en sis etapes i mantindrà en secret, com és habitual, l’itinerari de la mateixa fins a poc abans del seu inici. Enguany tornarà a ser prova inclosa dins el circuit de l’Ultra Trail World Tour i puntuarà com a “Series Bonus”.

El principal rival a batre serà el marroquí Rachid El Morabity, que intentarà regnar per cinquè consecutiu en un terreny que li és molt favorable. Entre els favorits trobem als seus compatriotes El Mouaziz i Samir Akdhar, el britànic Andreu Symonds o el mallorquí Miquel Capó, que es troba en un excel·lent estat de forma i pot donar la sorpresa. En l’apartat femení destaquem a les franceses Nathalie Mauclair i Emilie Lecomte, la sueca Elisabet Barnes i la brasilera Fernanda Maciel.

Catorze catalans, a l’aventura de la MDS

Fins una catorzena de corredors catalans hi prendran part en aquesta edició (veieu llistat). I com a única representant femenina hi serà una de les millors atletes de casa nostra, Laia Díez.

Per a tots ells, molta sort!

Ultres Catalunya en farem un seguiment de tots ells com és habitual.