Torelló (Osona) va viure aquest passat diumenge la setzena edició de la Pels Camins dels Matxos, un dels esdeveniments esportius més importants de la comarca i que enguany va comptar amb més de 550 participants. El recorregut sencer, de 63 quilòmetres, corona els tres grans cims dels territori com Bellmunt (1.246m), Puigsacalm (1.514m) i Cabrera (1.316m), encara que permet al participant optar a coronar un, dos o tres dels cims depenent de la seva condició física.

El torellonenc Ernest Ausiró (Buff Pro Team) ha estat el gran protagonista d’aquesta edició al vèncer amb un temps de 6h17’19”, rebaixant fins a tres minuts el rècord de la prova que fins aleshores estava en possessió del basc Iker Karrera. Ausiró ha lluitat aferrissadament amb els seus dos immediats perseguidors, Dani Parés (Rock Experience) i Jessed Hernández (Inverse Team), fins que a la pujada al Puigsacalm ha pogut obrir distància fins a creuar la línia d’arribada en solitari.

En dones, Mònica Comas (Apòstols de Bacus) ha dominat sense oposició i, amb un temps de 7h43’46”, establia un nou rècord de la prova. Un rècord que tenia Anna Macià (Club Atlètic Torelló), segona classificada, mentre que Núria Ferrer (Cos360) completava el podi.

Marcel Compte i Eli Gordón estrenen el palmarès del Tastet de Matxos

Una de les novetats d’aquesta edició era la incorporació del Tastet de Matxos, un nou recorregut independent de 23 quilòmetres que ha comptat amb la participació de 290 corredors. Marcel Compte i Eli Gordón, amb un temps de 1h59’8″ i 2h31’16” respectivament, han estrenat el palmarès.

Classificacions Pels Camins dels Matxos 2017

Foto portada: (c) Oriol Batista