El passat diumenge arrencava al desert del Sàhara marroquí la 32a edició de la Marathon des Sables, una de les proves de llarga distància més dures i emblemàtiques del món.

Transcorregudes les dues primeres etapes, els favorits estan complint els pronòstics. En l’apartat masculí, el marroquí Rachid El Morabity segueix intractable després de guanyar les dues primeres etapes i va directe a per la seva cinquena corona consecutiva. En dones, la sueca Elisabet Barnes també compta les etapes amb victòries i va eixamplant la seva distància amb les seves immediates rivals, la francesa Nathalie Mauclair i la brasilera Fernanda Maciel.

En quant als catorze corredors catalans que hi prenen part, Jaime Marimon i Laia Díez estan sent els millors classificats. A més, Laia Díez es situa en el Top10 de la general femenina i la primera dona classificada de l’Estat espanyol. Però tot just s’han disputat dues de les sis etapes que consta Marathon des Sables, o el que és el mateix 69 dels 250 quilòmetres a recórrer.

CLASSIFICACIÓ CATALANS després de les dues primeres etapes:

VIDEO. Així arribava Laia Díez al finalitzar la segona etapa d’ahir: