Després de l’èxit de la primera edició de les Golden Trail National Series, on Gisela Carrión i Eduard Hernández van estrenar el palmarés de la competició, s’ha presentat la segona edició pel proper 2020. Com en la primera edició, el principal objectiu del circuit de Salomon serà la de reunir els millors corredors en cinc curses emblemàtiques al voltant d’Espanya i Portugal.

Aquest any, com a novetat, Kanpezu-Ioar Mendi Maratoi Erdia pren el relleu de Zegama-Aizkorri i la final serà a la Açores Trail Run®-Volcanoes Trail, mentre que les altres quatre curses es mantenen igual que en la passada edició: Marató del Meridiano, LouzanTrail, Trail Cap de Creus i Sky Pirineu. Totes elles tindran una distància entre els 20 i 42 km i, algunes d’elles, comptaran amb retransmissió en directe.

Calendari Golden Trail National Series 2020

GRAN FINAL

01/11/2020 Açores Trail Run® – Volcanoes Trail (illa de Faial, Açores) 38 km D+2000m

Els atletes podran gaudir d’un recorregut diferent i especial. El traçat creua fins a 10 volcans adormits que desemboquen en la “Levada”, considerada el major treball d’enginyeria hidràulica de la dècada de 1960 a les Açores. Després de passar 9 km a través de ponts i túnels d’aquest canal d’aigua artificial i espectacular, arriba la Caldeira de Faial, una de les calderes volcàniques més espectaculars del planeta. Després d’envoltar el seu perímetre, comença el descens a través de vells camins cap a la ciutat d’Horta, situada en una de les badies més belles del món.

Sistema de classificació

Per poder sumar punts i ser convidats a la final, els corredors hauran de participar mínim a dues de les curses del circuit i a la Sky Pirineu.

En cadascuna de les cinc curses que formen part del circuit, es repartirà una puntuació entre els participants, partint dels 100 punts per al primer i arribant fins als 2 per al corredor classificat en la posició número 30.

Els tres primers classificats femenins i masculins seran convidats, amb dorsal, allotjament i viatge, a competir a les Açores amb el podi femení i masculí dels altres tres circuits nacionals europeus: França i Bèlgica; Itàlia; Polònia, República Txeca i Eslovàquia, i d’altres que falten per confirmar.

Els altres participants que finalitzin més enllà de la tercera posició també podran competir a les Açores i optar a tenir dorsal, viatge i allotjament en tres curses de les Golden Trail World Series 2021 en cas que facin podi.