L’Olla de Núria serà retransmesa en directe per TV3

2758

Que les curses per muntanya cada cop tingui més adeptes i practicants no es nou. Però per crèixer en la mateixa mesura cal quelcom més. Les principals curses per muntanya del món s’han posat les piles per una demanda creixent de l’espectador que vol viure i veure l’espectacle des del sofà de casa. La realitat visual ja era evident els últims anys amb les retransmisions en streaming, però calia donar una passa més.

La Televisió de Catalunya TV3 serà l’encarregada de realitzar la primera retransmisió en directe d’una competició de cursa per muntanya a Catalunya i la segona de l’Estat després de Transvulcania en la televisió pública. Disposarà d’un ampli desplegament a la muntanya, amb tres càmeres fixes al Pla de Sant Gil, tres càmeres en alçada repartides en diferents punts i un helicòpter per captar imatges aèrees dels corredors.

La retransmisió serà en directe i començarà a les 8.45 del matí del proper diumenge 9 de juny. Els comentaris aniran a càrrec de Marc Negre i Josep Maria Puig, amb l’anàlisi tècnica del corredor de muntanya Marc Pinsach i la col·laboració de Ruth Bober, coneixedora de la Vall de Núria, per explicar la història de la Vall de Ribes i el Santuari. La ultrafondista Bea Garcia oferirà els seus consells al llarg del recorregut. La producció serà de Francesc Ortega i Alba Oliva i la realització, de Xavier Casillanis.

Si encara hi ha algún corredor que acabi d’aterrar i no la conegui, direm que l’Olla de Núria és una cursa de muntanya nascuda a l’any 2007, que pren el Santuari de Núria (Ripollès) com a centre neuràlgic. Més de 700 corredors cobriran la distància de 21 quilòmetres i 1.940 metres de desnivell positiu tot rodejant els emblemàtics cims que rodegen el Santuari. El Puigmal, el segon cim més alt de Catalunya, serà el punt més emblemàtic del recorregut.

Foto portada © Olla de Núria