Les Merrell Skyrunner® World Series realitzaran aquest dissabte la setena parada a la Madeira Skyrace. L’escenari de l’illa portuguesa, situada enmig de l’Oceà Atlàntic, presumeix d’uns paisatges realment impressionants, famosa pels espectaculars penya-segats, frondosos boscos i terreny abrupte, com les seves conegudes ‘levadas’.

El recorregut, de 45km i D+3600m, serà sens dubte un dels més exigents del calendari de la Copa del Món, junt amb el Trofeo Kima i la Kailas Penang Skyrace, a Malàisia. Amb sortida i arribada des del poble de Santana, els corredors recorreran el nord de l’illa a través d’un d’un terreny tècnic i escarpat, tocant sostre en el Pico Ruivo, situat a 1.862m d’altitud.

A la cursa masculina, el portuguès Miguel Arsenio serà un dels principals favorits, que arriba després de guanyar la setmana passada a la Swiss Canyon Trail. Davant tindrà una dura competència com l’eslovac Peter Frano, guanyador en 2022, l’eslovè Luka Kovacic, el francès Loic Robert, l’italià Gianluca Ghiano o l’espanyol Ricardo Cherta. El que no estarà serà l’actual líder de les Merrell Skyrunner® World Series, l’italià Roberto Delorenzi.

Al quadre femení figuren l’actual líder del rànquingde la Copa del Món, Lide Urrestarazu, i la tercera classificada, la també basca Oihana Kortazar. També destaquem la presència de la francesa Lucille Germain, la canadenca Kalie McCyrstal, la britànica Tanya Raab, l’americana Michelle Merlis o la catalana Aina Cusí.

Foto portada: David Gonthier