El Trail Catllaràs by Brooks corona a Marc Pinsach i Ester Ricart

Pep Mirabet i Alba Villanova han estat els vencedors de la Mitja Marató d'un esdeveniment que ha comptat amb prop de 300 participants

433
La indòmita Serra del Catllaràs, protagonista. Foto: Oriol Sala

La Pobla de Lillet i la indòmita Serra del Catllaràs han sigut un cop més l’escenari d’una nova edició del Trail Catllaràs by Brooks. Centenars de corredors i corredores s’han llençat a la conquesta del Catllaràs a través de dues proves amb recorreguts totalment renovats respecte l’edició del 2023.

Al llarg de la jornada, ha predominat l’ambient festiu i familiar que caracteritza aquesta cita amb el trail running al Catllaràs, combinat amb els nervis i l’emoció que suposa trobar-se sota l’arc de sortida. Les victòries d’ambdues distàncies, la Marató i la Mitja, han estat molt disputades al llarg de tot el recorregut, i els corredors i corredores han demostrat un nivell molt elevat. És per això que el públic assistent a la cursa ha pogut gaudir de l’espectacle des de diversos trams del recorregut.

Marc Pinsach i Ester Ricard vencen la Marató

Faltaven pocs minuts per les 7 del matí quan els corredors i corredores de la distància Marató ja ocupaven la Pobla de Lillet, preparats per donar el tret de sortida i iniciar els 42km que els esperaven per davant. El nivell ha estat molt alt des d’un bon principi, amb un ritme fort imposat pels corredors capdavanters de la prova.

El recorregut de la cursa és exigent, amb més de 2.800 metres de desnivell positiu i que discorre per llocs emblemàtics de la zona com el xalet del Catllaràs, amb corriols i crestes que han posat a prova a tots i cadascuns dels participants.

El podi masculí s’ha tancat amb la victòria de Marc Pinsach amb un temps de 4h14’13’’ seguits del segon classificat, Raul Butaci amb un temps de 4h17’51’’ i en tercera posició Álvaro Gómez amb un temps de 4h21’20’’.

Pel que fa a la classificació femenina, la guanyadora Ester Ricart ha aturat el cronòmetre amb 6h31’24’’, seguida de Sonia Meira amb un temps de 7h08’28’’ i Ariadna Casajuana ha tancat el podi amb un temps de 7h16’52’’.

Pep Mirabet, flamant guanyador de la mitja marató. Foto: Martí Boldu

Pep Mirabet i Alba Villanova, els més ràpids de la Mitja

La germana petita del Trail Catllaràs no s’ha quedat enrere i s’hi ha viscut un ambient exigent i festiu. Eren les 8 del matí quan s’ha donat el tret de sortida de la Mitja Marató, una distància més ràpida, però també més accessible per a tots els públics.

La Mitja Marató del Catllaràs s’ha desenvolupat com una cursa ràpida i exigent, on els corredors han sumat un desnivell positiu de 1.400 en els primers 16 quilòmetres, des de la Pobla de Lillet fins al punt més alt del recorregut, el Xalet, a 1.367 metres. A partir d’aquí els atletes ja havien passat el tram més dur i els esperava el tram final de baixada fins acabar a al Parc Xesco Boix.

En la categoria masculina s’ha endut la victòria Pep Mirabet amb un temps de 2h10’18’’, seguit de Aniol Riba 2h11’23’’ i en tercer lloc David Prades 2h14’11’’

El primer lloc de la categoria femenina ha estat per Alba Villanova, que ha creuat la meta en 2h47’04’’. Per darrere seu ha arribat Laura Bruch 2h52’08’’ i tancant el podi  Sònia López 2h53’14’’.

L’entrega de premis de totes les categories ha estat la traca final d’un dia que ha emplenat de trail running i bon ambient la Pobla de Lillet, tancant amb èxit una edició del Trail del Catllaràs.