Marc Pinsach bat el rècord d’ascens a l’Aneto

2123

El corredor de Dynafit Marc Pinsach (Cassà de la Selva, 1989) va batre ahir dimecres el rècord d’ascens al cim més alt dels Pirineus, l’Aneto (3.404m), partint de la localitat de Benasque i marcant un nou registre de 2h20’15”.

Pinsach ha batut el rècord que, fins a dia d’ahir, estava en possessió del pare del trailrunning català Kiku Soler a l’any 1999 en la desaparescuda Maratón Nike Aneto Xtrem que va establir 2h21’11” fins l’avant-cim, just abans del pas de Mahoma. Precissament la ruta escollida pel repte ha estat la d’aquesta marató, amb inici a Benasque i ascens per la vall de Corones, cobrint un recorregut de 37,6 quilòmetres i 2.250m de desnivell positiu en un temps total de 3h55’44”.

“És un rècord que tenia la seva gràcia perquè significava competir contra una altra generació. A nivell personal, suposava un repte esportiu molt especial perquè competia contra un esportista que va establir el rècord fa 20 anys, un atleta de referència en plenitud esportiva”.

Aneto, 2h20'15''

❗New Record❗ Benasque-Aneto 2h20'15''⏱Resseguint el camí del Quicu Soler a la Marató de l'Aneto dels anys '90 ahir vaig pujar i baixar a l'Aneto des de Benasque en 3h55'44''. Per fer-ho complert em va faltar baixar 3' més ràpid i poder batre el temps de pujada i baixada, però aquella generació també estaven molt forts i corrien molt ràpid. A part, em va tocar lluitar contra els efectes del canvi climàtic havent d'usar grampons sobre el gel viu de la gelera de l'Aneto i no podent baixar de culs sobre la neu que ja no hi ha a la gelera de Coronas. Però cada generació li toca afrontar les dificultats que se li presenten sense excuses i sabent-se adaptar. Preparem un documental pel mes d'Octubre!Siguiendo la estela de Quico Soler en el Maratón del Aneto de los años '90 ayer subí i bajé del Aneto des de Benasque en 3h55'44''. Para que todo saliera redondo me faltó bajar 3' más rápido y poder batir el tiempo de subida y bajada, pero la verdad es que aquella generación también estaban muy fuertes y corrían muy rápido. Además me toco luchar contra los efectos del cambió climático teniendo que usar crampones sobre el hielo azul del glaciar del Aneto y no poder bajar deslizándome por el ya inexistente glaciar de Coronas. Pero cada generación tiene que afrontar las dificultades que se le presentan sin excusas y sabiéndose adaptar. Estamos preparando un documental que se estrenará en Octubre.Project Partners: Olympus Europe LymbusSponsors: Dynafit – Costa Brava Pirineu de Girona – Flectomin – Cébé

Posted by Marc Pinsach Rubirola on Donnerstag, 10. August 2017

 

Tot i això, Marc Pinsach no va poder establir el rècord de pujada i baixada, marcat pel propi Kiku Soler el mateix 1999 en 3h52’14”. “Aquella generació també estaven molt forts i corrien molt ràpid. A part, em va tocar lluitar contra els efectes del canvi climàtic havent d’usar grampons sobre el gel viu de la gelera de l’Aneto i no podent baixar de culs sobre la neu que ja no hi ha a la gelera de Coronas. Però cada generació li toca afrontar les dificultats que se li presenten sense excuses i sabent-se adaptar”. 

Foto portada (c) Lymbus