ULTRA TRAIL MONTBLANC 2017-UTMB®: Prèvia. 269 corredors catalans davant la millor edició de la història

2734

Fins a 269 corredors catalans, d’entre els 8.000 que hi prendran part, seran de la partida en alguna de les cinc fulles que conformen l’escenari de trail més conegut del món: Ultra-Trail du Montblanc UTMB®. Una edició que s’ha considerat com la millor de la història per comptar amb la participació de pràcticament tota l’elit mundial de les curses per muntanya. En aquest article repassarem el concurs dels principals corredors de casa nostra.

Podeu descarregar el llistat complet de tots els corredors catalans i per dorsal en aquest enllaç.

Ultra-Trail du Montblanc (UTMB®). 171km/D+10.000m. Sortida CHAMONIX divendres 1 SEPT-18H. Límit 46h30’.

Kilian Jornet serà el principal favorit a la victòria. Torna a Chamonix sis anys després i buscarà la seva quarta corona davant dels François D’Haene, Xavier Thevenard, Tofol Castanyer, Miguel Heras, els nord-americans Walmsley i Tollefson i un llarg reguitzell de favorits que faran d’aquesta UTMB® la més lluitada de la història. Per a Pau Capell serà una autèntica prova de foc córrer junt amb els millors. Després d’alçar-se amb la victòria a TDS®2016, arriba amb bones sensacions i amb ganes de, per què no, estar ben a prop del podi. Jordi Gamito voldrà millorar la seva dotzena posició de fa dos anys i de ben segur posarà tota la carn a la graella per a que així sigui. En quant a l’apartat femení, Núria Picas arriba curta de competició –victòria a Hong Kong i tercera a Tromso Skyrace- i el seu concurs davant favorites com Caroline Chaverot, Magdalena Boulet i Andrea Huser és una autèntica incògnita. Altres catalans a destacar: Toti Bes, Pau Bartoló, Francesc Solé, Albert Herrero, Alberto Vinagre, Carles Sánchez, Laia Díez i Tina Bes.

Sur la Trace des Savoie (TDS®). 119km/D+7.200m. Sortida COURMAYEUR dimecres 30 AGOST-6H. Límit 33h.

El torellonenc Ernest Ausiró serà el nostre principal valedor. El jove corredor del Buff Pro Team compta amb bons resultats en proves d’alta muntanya –Ultra Pirineu, BUFF Epic Trail Aigüestortes, Emmona, Trail Ulldeter- i creiem que està en condicions per fer un bon paper. Entre els principals favorits a la victòria estaran els francesos Antoine Guillón i Michel Lanne i l’italià Fulvio Dapit.

 

Courmayeur-Champex-Chamonix (CCC®). 101km/D+6.100m. Sortida COURMAYEUR divendres 1 SEPT-9H. Límit 26h30’.

Bon test per als vilanovins Sergi Masip i Sergio Montes, acostumats a curses força ràpides. Entre els favorits comptem amb el nord-americà Hayden Hawks, el francès Ludovic Pommeret, el britànic Tom Owens, el sud-africà Ryan Sandes o el marroquí El Morabity, dominador absolut a Marathon Des Sables. Anna Comet, lluny de la seva millor versió mostrada al 2016, torna a l’alta competició després de la seva experiència a Costa Rica. Esperem veure la seva rauxa davant d’una intractable Nathalie Mauclair, que es perfila com la gran favorita.

Oursières-Champex-Chamonix (OCC). 56km/D+3.500m. Sortida OURSIÈRES dijous 31 AGOST-8:15H. Límit 14h30’.

La casualitat ha donat que les millors especialistes de casa nostra prenguin part d’una cursa on el triomf serà ben disputat. Així doncs, veurem lluitar a Ester Casajuana, Mila Duran, Judit Franch, Eli Gordon, Judit Francin, Verónica Zaragoza i Silvia Puigarnau per les tres places del podi davant de corredores de nivell com les nord-americanes Rory Bosio i Stevie Kremer o la sueca Emelie Forsberg. En homes Ivan Camps intentarà millorar la cinquena posició de l’edició passada i pujar dalt del podi, mentre que David Coma compta amb un setè lloc a TDS 2014 i tirarà d’experiència davant de favorits com l’espanyol Dani García Gómez o el suís Marc Lauenstein.

Le Petite Trotte à Léon (PTL®). 290km/D+26.500m. Límit 151h30’.

Els 118 equips participants han iniciat aquest matí aquesta modalitat no competitiva i autosuficient, en la que es realitza una gran volta al massís del Mont-blanc travessant cims i colls entorn els 2.500 i 3.000 metres d’altitud. Hi prenen part fins a quatre corredors catalans.

Podeu seguir el desenvolupament de totes les curses en aquest enllaç.