Marta Molist revalida la corona com a campiona d’Espanya d’ultratrail

Bon paper de la Selecció Catalana amb cinc corredors en el TOP10

907

La victoria en el Campionat d’Espanya de Ultratrail de la FEDME, dins el marc de la II Ultra Sierra de Cazorla, confirma a Marta Molist com la millor corredora de l’actualitat en aquesta distància i revalida el títol aconseguit en 2021. José Ángel Fernández s’ha proclamat campió d’Espanya per davant de Jesús Gil i Miguel Caballero. Bon paper de la Selecció Catalana de la FEEC que es penja la medalla d’or i plata per equips.

La cursa, amb sortida i arribada a la localitat de Quesada, ha tingut un recorregut de 72km i D+4000m a través del Parc Natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, concretament a la comarca de la Sierra de Cazorla (Jaen); passant pels llocs emblemàtics com és el paraje del Chorro, Puerto Gilillo, tota la falda de Los Agrios, Los Callejones o El Puerto de Tíscar.

Doblet de Marta Molist

La cursa femenina ha tornat a viure un interessant duel entre Marta Molist i Gemma Arenas, com ja va passar en l’ últim campionat celebrat a Tenerife. Ambdues s’han alternat al capdavant fins poc abans d’arribar al control de Helipuerto (km36), quan la catalana s’ha aconseguit desempallegar per obtenir un renda que ha sabut administrar per arribar a la meta amb certa tranquil·litat amb 7 hores, 58 minuts i 48 minuts. La manxega creuava la línia d’arribada en 8:14:50 i tancava el podi, a gairebé 22′ de la vencedora, Aroa Sío. Totes tres repeteixen el mateix podi de 2021.

Lluitada cursa masculina

En homes la cursa ha estat molt igualada, amb corredors com Juan José Somohano, José Ángel Fernández, Jesús Gil, Miguel Heras o Miguel Caballero lluitant al capdavant separats per pocs segons. Aquesta igualtat s’ha mantingut fins al final, on el manxec Jesús Gil i l’andalús José Ángel Fernández han creuat la línia d’arribada conjuntament amb un temps de 6 hores, 56 minuts i 43 segons. Cinc minuts després arribava un ‘vell rocker’, en Miguel Caballero, tancant el podi masculí.

Or i plata per a la Selecció Catalana

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC va tornar a demostrar que disposa d’un planter suficient de corredors per lluitar per a tots els reptes que se li posin per davant. Els bons resultats dels seus corredors va obtenir recompensa en la classificació per equips, proclamant-se campions en categoria masculina i sots-campiones en la femenina. A més, va aconseguir classificar cinc corredors en el TOP 10 de la general.