Nou-cents corredors s’han acostat a Palamós, un poble que mira el mar en tots els seus vessants, per descobrir l’autèntica costa. El perfil abrupte i escarpat del Trail Costa Brava la converteixen en una autèntica cursa de muntanya banyada pel mar. La tecnicitat i dificultat del recorregut no han impedit que Thibaut Baronian i Sheila Avilés fossin més que protagonistes aquest diumenge 20 de març. Dos dels noms més importants del trail running internacional han brillat a Palamós.

La distància Marathon proposava un viatge de 42 quilòmetres amb 2000 metres de desnivell positiu que descobreix gran part de la Costa Brava. La cursa ha arrencat a la localitat de Pals, el recorregut era lineal, rumb al litoral per resseguir-lo fins a l’arribada de Palamós. Roques, sorra, arrels, pedres… un terreny de joc heterogeni i trencacames esperava a tots els participants. Thibaut Baronian s’ha refet de la seva primera experiència al Trail Costa Brava, va haver d’abandonar el 2020, per alçar-se amb la victòria. Ningú ha pogut qüestionar el domini del francès, que ha firmat un registre estratosfèric, 3h42’05”, per dominar la prova amb solvència. Ignasi Ferrer Pol Morell també han baixat de les quatre hores per completar un podi de molt nivell.

La localitat marítima de Palamós també ha vibrat amb l’arribada de la primera classificada Sheila Avilés. La corredora d’Igualada va recuperant el nivell que va enlluernar al món. Amb els passos dels quilòmetres, Avilés reafirmava la seva condició de favorita per travessar la línia d’arribada en cinquena posició absoluta, una autèntica barbaritat, després de 4h15’13” d’esforç. Corina Sommer i Jenny Arasil l’han flanquejat en la foto d’honor després d’assaltar el podi d’unes de les curses més dures i exigents de Klassmark.

El cor del Trail i l’Express ha bategat íntegrament a Palamós. Davant la incertesa meteorològica, la pluja ha estat protagonista, l’organització ha desplaçat les dues sortides i totes les arribades sota sostre. La Nau dels 50 Metres oferia tots els serveis en un mateix espai. El primer a aparèixer ha estat Richard Horton, després de completar els 13 quilòmetres amb 300 metres de desnivell positiu de l’Express en 56’07”. La distància més explosiva i ràpida del dia també ha catapultat a Marc Fugardo, segon, i Joan Frago, tercer, entre els millors. Claudia Sabata ha signat la victòria en la baralla femenina, després de 1h05’53” d’esforç, per davant d’Alicia Speake i Cristina García.

Tant el recorregut Trail com l’Express arrencaven per dins per connectar amb el tram final de la Marathon i gaudir dels penya-segats i platges de la Costa Brava. Això sí, el bucle del Trail s’enfilava als 22 quilòmetres amb 700 metres de desnivell positiu. Un quilometratge on han brillat amb força Jordi Roy per inscriure el seu nom al palmarès de la prova. 1h32’22” per superar a Adrian Martín i Arnau Amadó. Per la seva banda, Laia Montoya també ha acaparat el focus després de travessar la línia d’arribada en 1h43’27”. Aquest registre l’ha catapultat a la setena posició absoluta i al capdamunt de la classificació femenina per davant de Jamie Bookwalter i Esther Gil. Les dones han estat a un nivell superlatiu.

Foto portada: Sixt Visuals