El britànic Mike Coppock, de 36 anys, va establir el passat 13 de març un nou rècord al Sender dels Miradors GR® 5, cobrint el trajecte entre Sitges i Canet de Mar. Coppock, resident a Catalunya, va realitzar la travessa amb assistència externa invertint un total de 47 hores, 4 minuts i 58 segons, rebaixant en més de 4 hores l’anterior registre de l’ultrafondista català Oriol Antolí (51 hores).

El sender dels Miradors GR® 5

La ruta anomenada “Els Miradors” recorre un total de 230km i 8.000m de desnivell positiu, passant per 5 Parcs Naturals: Garraf, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac, Montseny i Montnegre-Corredor, entre les localitats de Sitges i Canet de Mar. Forma un gran arc, entre les costes del Garraf i del Maresme, que rodeja la ciutat de Barcelona a una distància d’entre 40 i 50 km.

La travessa de Coppock

Mike va començar a les 8 de la tarda del divendres 11 de març i va afrontar 18 hores de pluja sense treva amb diversos xàfecs forts entre la 1 i les 4 del matí. Va tenir un equip de recolzament per avituallar-se i gravar el repte per a un nou documental “I could never go vegan” que s’estrenarà al final de l’any. Mike és un vegà i menja una dieta plant-based.

“La pluja va arribar en el pitjor moment, especialment després de setmanes de bon temps. Però amb una mentalitat positiva em va semblar com si estigués a Escòcia!”

Va tenir amics que van acompanyar-lo durant 85 km i la resta ho va fer en solitari. Durant la segona nit va començar a notar els efectes de l’esgotament una mica abans del tram més difícil del recorregut: la travessa del Montseny pel GR® 5.2, que passa pels cims de Matagalls, les Agudes i Turó de l’Home. Amb els seus 55 km i 2300m i la boira, la fatiga mental va començar a afectar-lo notablement.

“Aquest tram va ser super cansat, tant mentalment com físicament, on la boira baixa i la son van fer aparèixer al·lucinacions i em quedava adormit mentre corria. Afortunadament, una mica de menjar va ajudar a passar el tràngol abans d’una llarga baixada fins a Sant Celoni”.

Amb una previsió de temps millor el diumenge i amics per als últims 30 km de Sant Celoni a Canet de Mar, estava motivat per acabar abans del vespre. Amb les últimes forces, va arribar a la platja a Canet de Mar totalment esgotat.

“Tinc una gran satisfacció del que he fet però quan vaig acabar a la platja estava massa cansat per sentir molt més que gana i somni després de més de 60 hores sense dormir.”

“Catalunya sempre em sorprèn amb tots els seus racons desconeguts i el GR5 és el mateix. Hi ha tanta bellesa tan a prop de Barcelona en aquesta ruta i va ser una aventura increïble malgrat el temps i el fred. Estic tan agraït als meus amics que em van recolzar a aquest repte que sense ells no hagués estat possible”.

Track Strava