El Gran Trail Costa Blanca d’Alacant, de 84km i D+5.100m, tancarà aquest dissabte la Copa d’Espanya d’Ultres de la FEDME. La prova començarà amb la pujada al Puig Campana i el Pico Aitana que, amb 1.558m d’altitud, representa la màxima alçada de la província d’Alacant. Abans però recorrerà la Serrella i coronarà algún dels seus principals cims com la Mallada del Llop.

La bagenca Marta Muixí arriba a l’última prova de la Copa d’Espanya d’Ultres de la FEDME amb possibilitats de coronar-se campiona de l’especialitat. Si més no, a pujar a alguna de les tres preuades posicions del podi final. Després de disputar-se les dues primeres proves de la competició, es situa a només dos punts de la líder de la Copa, la basca Leire Martínez, amb 152 i 154 punts respectivament.

Si a Tenerife Bluetrail, primera prova de la Copa, ambdues van protagonitzar un autèntic frec a frec resolt a favor de l’atleta basca per tant sols 12 minuts, a Desafío Somiedo va anar molt millor pels interessos de la catalana, quedant en setena i dotzena posició.

Tot i que sembla que a priori ambdues corredores es disputaran el títol, no val a badar. Sonia EscuriolaAna Rico, amb 132 i 114 punts respectivament, es troben ben a prop en la classificació, mentre que la incombustible Gemma Arenas ja compta amb una victòria a Desafío Somiedo i una altra victòria li donaria moltes possibilitats a endur-se el triomf final. Així doncs, s’espera una cursa molt emocionant i qualsevol detall decantarà el títol.