Sembla que l’hivern vol treure el nas a les nostres contrades. Temps amb fred i, en alguns casos, amb neu que deixaran les nostres muntanyes amb un aspecte fantàstic. Així que fora mandra i a gaudir de les nostres muntanyes. A Catalunya, qui no corre és perquè no vol!

Aquest és el programa de curses per aquest cap de setmana:

Dissabte 16 de novembre

Barcelona

Trail Cursa Fosca (Torrelles de Foix, Alt Penedès)
Distàncies: 24km D+760m / 15km D+375m + Caminada popular

Cursa de muntanya semi nocturna amb dos recorreguts: El més llarg comença i acaba entre vinyes, però principalment està formada de corriols i trialeres força tècniques i amb uns bons desnivells, fent cim al Puig de les Torres (750m). La cursa curta/caminada és d’un nivell per a tots els públics, principalment entre vinyes i corriols.

Punk Trail Molins de Rei (Baix Llobregat)
Distàncies: 22km D+1.200m / 18km D+800m

La Punk Trail de Molins de Rei neix d’un grup de corredors que estimen la natura amb consciència solidaria i bojos per córrer en una de les muntanyes més especials del nostre país, Collserola. Com sempre la inscripció es totalment gratuïta i solidària, amb recaptació d’aliments pels més necessitats. Sense presses ni classificacions!

Diumenge 17 de novembre

Barcelona

Cross dels Esquiadors (Sabadell, Vallès Occidental)
Distàncies: 11km D+320m / 4km D+40m + Marxa nòrdica no competitiva

La prova celebra la seva 44a edició, sent una de les més veteranes de Catalunya. El recorregut, com sempre, es realitzarà al voltant del bosc de Sant Julià d’Altura.

Burriac Xtrem (Argentona, Maresme)
Distàncies: 28km D+1.766m / 17km D+777m + Curses infantils (dissabte 16)

La Burriac Xtrem és una cursa totalment consolidada, tant en l’àmbit d’organització com de participació, amb el segell inconfusible del Grup de Muntanya d’Argentona. Els recorreguts transcorren íntegrament pels termes municipals d’Argentona i Cabrera de Mar dins del Parc Natural de la Serralada Litoral, gaudint una vegada més del tresor incomparable del nostre entorn de bosc mediterrani de pins i sureres, flora i fauna, però sobretot, de camins i corriols que us faran xalar de valent amb la cursa, pujant al Turó de Cirés (484 m), sostre d’Argentona i al Castell de Burriac (392 m).

Cursa solidària Policia local “Torrelles corre per l’ELA” (Torrelles de Llobregat, Baix Llobregat)
Distància: 10km D+322m + Caminada popular

Primera Cursa Solidària “Torrelles corre per l’ELA”, on tota la recaudació es destinarà a l’associació de la Vall d’Hebron en contra de l’ELA.

Vinya Cross Solidari (Manresa, Bages)
Distàncies: 23km D+588m / 10km D+250m / 5km D+50m

Amb la voluntat d’apropar a la gent a la finca de l’Oller del Mas i de donar a conèixer els paisatges que la conformen: vinyes, camps de cereal i oliveres, amb tots els testimonis històrics que l’habiten com són les barraques de vinya, el pou de glaç, etc. A tot això, s’hi suma l’interès per col·laborar en projectes socials locals que requereixin d’ajuda econòmica per garantir el seu desenvolupament.

Cursa Solidària Cardedeu (Vallès Oriental)
Distàncies: 18km D+429m / Marxa adaptada + Marxa Popular

En aquesta 3ra edició de la Cursa Solidària de Cardedeu completem un cicle d’ajuda als refugiats en tres de les moltes etapes en la seva recerca d’una vida digne. Es tracta d’una cursa sense ànims de lucre en la que totes les recaptacions es destinaran a cobrir les despeses de la pròpia cursa, i el 100% dels beneficis es donaran a l’ONG Reir.

Enric Race Castellterçol (Moiànes)
Distàncies: 11km D+350m / cursa junior i caminada popular

Podreu gaudir de la muntanya i dels corriols que envolten aquesta localitat moianenca.

Cros 3 Turons-La Diablada (Barcelona, Barcelonès)
Distància: 12km D+502m

El ‘Cros 3Turons’ va néixer l’any 2013 amb el desig de descobrir, dins de la ciutat de Barcelona, un indret incomparable per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure com és el Parc dels Tres Turons. Caracteritzada per la seva duresa, la cursa combina forts desnivells amb uns paisatges espectaculars dins de la ciutat comtal.

Tarragona

Trail Ermites Ulldemolins (Priorat)
Distàncies: 22,5km D+913m / 11,6km D+563m + cursa infantil

La cursa presenta un recorregut privilegiat de colors tardorencs que presenta el Parc Natural de la Serra de Montsant. Entre camins i pistes, us durà a coronar la part més alta de Serra Major i visitar l’ermita de la Mare de Déu de Montsant, pel Pi de la Carabasseta, l’ermita de Santa Magdalena, vorejant el Congost de Fraguerau i la solitària ermita de Sant Bartomeu de Fraguerau.

Cursa popular Masdenverge 2019 (Montsià)
Distància: 13km D+155m / Marxa popular + Canicross

Cursa popular que recorrerà les rodalies d’aquesta població ebrenca.

Girona

Cursa de muntanya de Girona (Palamós-Girona, Gironès)
Distàncies: 51km D+2.000m / 24km D+1.100m / 15km D+600m

La CMG reivindicarà, un cop més, el massís de les Gavarres. Els itineraris del Trail i l’Express seran tècnics i dinàmics. Un constant puja i baixa on la diversió està assegurada. La Transgavarres és la prova estrella pels més agosarats. El punt d’inici de l’aventura tornarà a ser arran de mar a Palamós. Entremig: tot el massís de les Gavarres.

Passafred (Blanes, La Selva)
Distància: 21km D+678m + Caminada popular

Cursa que recorrerà la serra dels Tres Turons, coronant els cims de la zona com el Turó d’en Gall, el Turó de Montbarbat, Turó de Pi Gros, Turó del Vilar i el Turó de Sant Pere del Bosc.