Marta Muixí i Alberto Vinagre freguen el cel amb les mans a Tenerife Blue Trail

1403

La cursa de l’illa canària, de 102 quilòmetres i 6.784m de desnivell positiu, esdevenia la primera cursa puntuable per a la Copa de España de Carreras Ultra FEDME GP Inverse. Abel Carretero, Silvia Puigarnau i Isaac Riera copsen les primeres posicions de la distància Trail, de 67 quilòmetres, mentre que Pau Capell s’enduu el triomf a la Marató com a preparació de la Mozard 100 austríaca de la setmana vinent.

Sense dubte, podríem dir que la particularitat de sortir des de la mateixa línia de mar fins gairebé tocar el cim del Teide, punt més alt de l’Estat amb 3.355m, converteixen la Tenerife Blue Trail en un autèntic repte.  Una cursa que ha estat apassionant al capdavant, on s’han vist moltes alternatives i on l’experiència i l’aclimatació a l’alçada han estat claus.

Era l’alacantí Miguel Angel Soriano el que prenia el liderat durant els primers quilòmetres per marcar el ritme de cursa, tot i que en la pujada al Teide i després d’uns problemes oculars, el deixarien fora de cursa. Prendrien el relleu Alberto Vinagre, Sange Sherpa, Ion Azpiroz i el canari Yeray Durán.

Seria en l’ascens final al Teide on el canari posaria una marxa més en un terreny que li és familiar i ja no deixaria el liderat fins a creuar la meta en primera posició. La resta del podi es decidiria en el llarg descens a Puerto de la Cruz: mentre Vinagre es buidava per conservar la segona posició, Luztardo avançaria a Azpiroz per conseguir el bronze  deixant al corredor basc amb la medalla de xocolata.

La basca Leire Martínez faria honor a la seva condició de favorita i es faria amb la victòria. Tot i que la catalana Marta Muixí no li va posar mai les coses fàcils i li va disputar el lideratge fins a la meitat de cursa. A partir d’aquí, Martínez es mostraria més forta i enxamplaria la diferència entre ambdues. Tancaria el podi la navarresa Irene Guembe.

Classificació Tenerife Blue Trail 2019: 1. Yeray Durán (11:48:09), 2. Alberto Vinagre (12:11:22), 3. David Luztardo (12:20:47); 1. Leire Martínez (14:36:42), 2. Marta Muixí (14:49:27), 3. Irene Guembe (15:23:10)

La propera cita de la Copa d’Espanya Ultra GP Inverse serà el proper 27 de juliol al DesafiOSOmiedo (Astúries) on cal recordar que també serà el Campionat d’Espanya Ultra. Una cita on es veuran de nou els millors especialitats de la llarga distància.

Texte: Ocisport / Edició: Ultres Catalunya
Foto portada © Ocisport


Calendari Ultra Trail 2019