La Ultra Trail Costa Blanca del Finestrat (Alacant) va tancar ahir la Copa de España de Carreras Ultra de la FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada). La prova, de 84km i D+5.100m, va recorrer els principals cims de la província d’Alacant, com el Puig Campana, la Mallada del Llop i el Pico Aitana.

En quant a la competició, no va haver emoció i la manxega Gemma Arenas es va imposar amb autoritat amb un temps de 10 hores, 46 minuts i 31 segons, sent a més vuitena de la classificació general. Aquest triomf, junt amb l’aconseguit a Desafío Somiedo (Cantàbria), li val per proclamar-se com a campiona de la competició. Arenas firma el doblet estatal aquesta temporada, ja que el passat més de juliol ja va aconseguir el campionat d’Espanya FEDME de la modalitat.

La segona classificada seria per a Leire Martínez amb un temps de 11:39:25, assegurant així el sots-campionat, mentre que la tercera posició seria per a Marta Vidal amb un temps de 11:46:27.

Dos minuts després i en quarta posició creuaria la línea d’arribada Marta Muixí (11:48:31). La bagenca es buidaria literalment, però no podria fer res davant la qualitat de Gemma Arenas i Leire Martínez, que no li van donar opció. Amb aquest resultat, la corredora de l’equip Collbaix-Celler el Molí acaba la temporada en tercera posició de la Copa d’Espanya, posant la cirereta en el millor any de la seva carrera esportiva. De fet, el passat mes de març ja es va proclamar campiona de Catalunya de curses d’ultraresistència de la FEEC a Prades.