La primera prova del circuit Xtrail Marathon Cup va estar marcada per la forta calor. Saldes (Berguedà) va ser l’epicentre d’un esdeveniment que va comptar amb 150 corredors

El recorregut de l’Ensija Xtrail, de 23km i un desnivell positiu de 1.550m, va coronar el cim de la Gallina Pelada (2.320m) per la seva vessant nord, a través del Roc de Sant Telm, el Portet i Roca Blanca, amagant un KV en una distància de poc més de 4km. Després, va retornar de nou a la Plaça Pedraforca de Saldes pel refugi Delgado Úbeda, la Font Freda i el Parc de Palomera.

David Prades (Trangoworld) seria el gran dominador d’una prova en la que partia com a favorit. El corredor castellonenc, membre de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, arribava a la cita després de la seva participació a Rhones (França) en la prova de la copa del món, on va aconseguir la dinovena posició. El recorregut de l’Ensija Xtrail s’ajustava perfectament a les seves característiques i aviat es va posar al capdavant, marcant un ritme difícil de seguir pels seus immediats perseguidors. Coronava el cim del Cap de la Gallina Pelada amb una diferència de cinc minuts respecte Miguel Ángel González i Álex Urbina, que s’ampliaria una mica més en el descens posterior. Finalment, creuaria la línia d’arribada en 2 hores, 20 minuts i 55 segons.

Si Prades portava la veu cantant en homes, Mesi Arcos (Club Muntanyenc Sant Cugat) ho feia en l’apartat femení. La granadina va tornar a realitzar una exhibició davant de les seves rivals i segueix amb un estat de forma espectacular. Segueix copsant podis allà on participa, demostrant ser una de les corredores més en forma del nostre país.

Amb aquesta victòria, ambdós corredors es posen com a provisionals líders de la Xtrail Marathon Cup.

Podis: David Prades (2.20:55), 2. Miguel Ángel González (2:30:55), 3. Alexandre Urbina (2:32:05); 1. Mesi Arcos (2:55:01), 2. Cristina Milla (3:05:23), 3. Erika Núñez (3:06:07)

Classificacions Ensija Xtrail 2019

La pròxima cita del circuit Xtrail Marathon Cup serà el proper 7 de juliol a Lles de Cerdanya.