Mireia Hernández (CE Terrassa) i Jordi Alis (Cerdanya Skimo Team) s’enduen els llorers de l’Olla Vertical. Ambdós han estat els més ràpids en superar els 3,78 quilòmetres de distància i 986m de desnivell positiu que separaven el santuari de Núria amb el cim del Puigmal (2.913m). La cursa, organitzada per l’Unió Excursionista de Vic, ha reunint a 168 participants, sent la penúltima prova puntuable per a la 13a Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC.

L’egarenca Mireia Hernández ha tornat a demostrar que les curses verticals li van com anell al dit i ha guanyat amb solvència amb un temps de 53’26”, refermant el bon paper que va fer en el passat Campionat d’Espanya. La segona posició ha estat força disputada entre la valenciana Pilar Medina (Club Triatlón Pasico) i Rosa Maria Nieto (CM Monistrolenc), quedant així la classificació amb 56’05” i 56’13” respectivament.

Amb aquesta victòria, Hernández puja a la classificació general de la Copa Catalana de Curses Verticals i deixa tot per decidir per a l’última prova, que se celebrarà la setmana vinent a la Vertikalm. Núria Hospital (Club Camí dels Ibers), avui quarta, es manté com a líder de la competició.

En quan a la cursa masculina, el cerdà Jordi Alís s’ha imposat amb claredat amb un temps de 46’51”. Prova que ha fet servir de preparació de cara a la temporada d’esquí de muntanya de la temporada vinent. L’aragonès Esteban Herrero (Lurbel Team) ha estat segon amb 47’54”, mentre que David Soler (CMR Olesa) ha tancat el podi masculí signant un temps de 48:06. Amb aquesta tercera posició, Soler es posa com a líder de la Copa davant l’absència avui de Jordi Bolet i també deixa tota l’emoció per l’última prova.

Ari Carbonell i Roger Virgili guanyen la Nocturna

La segona edició de l’Olla Nocturna es va disputar ahir al vespre sota la llum de la lluna, on una trentena de corredors formaven una traça lluminosa per les muntanyes de la vall realment espectacular. El recorregut, de 12km i 940m de desnivell positiu, va partir des del Santuari de Núria, per realitzar un ascens al coll de Finestrelles, passant pel pic de Finestrelles i, seguidament, baixar al coll d’Eina per encarar finalment el descens de nou fins al Santuari.

El barceloní Roger Virgili (CE Catalunya) va ser el gran dominador i es va imposar amb 1h17’08″, millorant el temps guanyador de l’edició passada i establint un nou rècord al traçat. Jordi Borralleras (1h20’23”) i Aleix Coch (1h28’11”) ha completat el podi masculí.

La torellonenca Ari Carbonell (CANT) va marcar el “tempo” de la cursa femenina, aprofitant la seva coneixença del terreny, i es va alçar amb la victòria després de 1h35’21”, amb dotze minuts d’avantatge respecte Erola Tortades (1h47’54”) i molt més allunyada Miriam Moreno (1h59’19”).

Classificacions Olla de Núria 2023

La prova nocturna i vertical ha estat l’antesala del que succeirà demà a la 16a edició de L’Olla de Núria.

Text i fotos: Albert Torrent / Ultres Catalunya