Ja han passat més de dos mesos des de que Mònica Vives sorprengués a propis i estranys guanyant la Transgrancanaria Advanced, proclamar-se campiona d’Espanya de Trail i, a la vegada, obtenir el passaport pel Campionat del Món de Trail de la IAU-ITRA, a celebrar-se aquest proper cap de setmana a Penyagolosa (Castelló). I ho farà formant part de la Selecció Espanyola de Trail Running RFEA junt amb Laia Cañes, Azara García, Teresa Nimes, Gemma Arenas, Maite Maiora, Luis Alberto Hernando, Cristofer Clemente, Pablo Villa, Juanjo Somohano, Santiago Mezquita i Efrén Segundo. Ho viu com a “un somni, una experiència que vull disfrutar al màxim. Tenir l’oportunitat de competir en un Mundial és el màxim que pot aspirar un esportista”.

Mònica Vives, de 34 anys, viu a Sitges i treballa a Decathlon com a Sport Leader. Patrocinada per Sport HG, mica en mica s’ha forjat un nom en l’elit del trail català.“Només fa dos anys que corro a consciència i ho vaig fer per rebaixar pes després de l’embaràs”. El passat 2017 va ser l’any de la seva eclosió, amb un sots-campionat a la modalitat M del  circuit nacional Spain Ultra Cup

Per aquesta edició Penyagolosa Trails tindrà, a més dels dos recorreguts habituals de 108 i 60km, un circuit de 85 quilòmetres i 5.000m de desnivell positiu exclusivament per les seleccions nacionals. La prova de Castelló porta bons records a la corredora catalana. De fet, l’edició passada va finalitzar en quarta posició a la prova de 63 quilòmetres, però serà la primera vegada que cobreix una distància tant llarga.

Arriba amb els deures fets i havent fet entrenaments sobre el recorregut, fet que li dona una coneixença prèvia. Tot i això, no es planteja cap estratègia de cursa i només pensa “en disfrutar de l’experiència i ajudar a l’equip”.

Li desitgem tota la sort!

Foto portada (c) JCD Fotografía