Mónica Vives i Eduard Hernández deixen la seva empremta a Vistabella

639

Mònica Vives (Sport HG AML) amb victòria i Eudard Hernández (Brooks Team) amb una segona posició van ser els protagonistes de la XV Cursa per Muntanya de Vistabella, disputada aquest cap de setmana en una de les cites destacades del calendari de la Comunitat Valenciana i del panorama del trail nacional.

Mig miler de corredors van ser de la partida de la cursa castellonenca, on a més de 1.200 m el vent corria fresc i convidava a els participants a gaudir d’un dia fantàstic. No només parlem de quantitat, sinó de qualitat, com així ho testifiquen els noms que han copat els primers llocs tant en categoria masculina com en categoria femenina.

La cursa consta d’un recorregut de 28 km amb 1.500 m de desnivell positiu en un traçat que uneix parts de córrer als primers quilòmetres, on literalment s’ha volat i un darrer terç de cursa on les pujades i baixades tècniques han marcat definitivament les diferències.

Una cursa que ha estat força disputada al capdavant, sobretot en l’apartat masculí, on  Eduard Hernández, Miguel Caballero, Cristobal Adell, Yoel de Paz i Guille Albert van formar un grup compacte. Va caldre esperar fins als darrers 4 quilòmetres, on s’acumulen pràcticament 700 m de desnivell positiu, perquè Yoel de Paz imposés un fort ritme aprofitant les seves qualitats de gran escalador. En només un quilòmetre i mig va posar dos minuts de diferència amb els seus perseguidors immediats, Eduard Hernández i Miguel Caballero, i entrar a la línia d’arribada en solitari.

Entre les dones, la més ràpida va ser Mónica Vives. La catalana segueix amb bones sensacions i ho va tornar a demostrar al Parc Natural de Penyagolosa, com ja va fer el passat mes d’abril a la MiM del Campionat d’Espanya on va arribar a tercera posició. La revelació de la jornada té noms i cognoms, els de Rianna Nelson, corredora habitual a les curses d’obstacles, que va posar en dificultats la catalana fins pràcticament l’última pujada. Va completar el podi Cristina Santurino que en aquests moments de la seva temporada està molt més centrada en entrenaments més llargs amb vista a la gran cita de l’any a Chamonix, on participarà a la CCC by UTMB®.

Al costat del programa de la cursa absoluta, el públic de Vistabella va gaudir amb la cursa dels més joves. Cadets, juvenils, júniors i promeses sobre un recorregut de 10 quilòmetres amb 700 m de desnivell positiu han certificat que la salut i el futur del trail a la Comunitat Valenciana estan més que assegurats.

Podi masculí: 1. Yoel de Paz (2:23:49), 2. Eduard Hernández (2:25:33), 3. Miguel Caballero (2:28:15)

Podi femení: 1. Mónica Vives (3:00:23), 2. Rianna Nelson (3:04:53), 3. Cristina Santurino (3:07:10)