Kilian Jornet busca la desena victòria a Sierre-Zinal

929

Després del seu pas per Noruega, les Golden Trail Series tindrà la seva quarta parada a la mítica cursa suïssa Sierre Zinal, considerada com una de les curses més espectaculars d’Europa i de les més antigues del continent europeu, amb 48 edicions a les seves espatlles. També forma part de la Copa del Món WMRA.

El recorregut

El seu recorregut, de 31 quilòmetres i 2.200m de desnivell positiu, enllaça els pobles de Sierre i Zinal, situats a la regió del Valais suís. Durant el seu transcurs, els corredors poden contemplar el majestuosos Weisshorn (4.506m), Zinalrothorn (4.221m), Ober Gabelhorn (4.073m), Cerví (4.478m) i el  Dent Blanche (4.357m). És per això que rep el sobrenom de “la cursa dels cinc 4.000”.

El recorregut és un bon pati de jocs per a corredors ràpids i potents, doncs els trams tècnics són pràcticament inexistents. Una bona cursa per veure la lluita per la victòria entre corredors de muntanya i els atletes més ‘asfalteros’.

Favorits

Serà una bona ocasió per tornar a veure a Kilian Jornet. El corredor de Nnormal torna a la competició després d’haver-se alçat amb la victòria i rècord a Zegama-Aizkorri el passat mes de maig. A més, ho farà dues setmanes abans de la gran cita de l’any: l’UTMB. Sierre-Zinal és, sens dubte, una de les proves fetitxe del català, sent el corredor que acumula més victòries (9), vencedor de les últimes cinc edicions i posseïdor del rècord actual del traçat (2:25:35 en 2019) en les 48 edicions disputades fins ara.

Amb aquesta carta de presentació es fa dificil parlar de favorits. Tot i això, veurem a grans noms a la línia de sortida que de ben segur donaran molt de joc durant el transcurs de la cursa: el britànic Jon Albon arriba després de guanyar la setmana passada a Strada en el seu camí de preparació a la CCC de Montblanc; el jove italià Davide Magnini ja va aguantar-li el pols a Kilian en l’última Zegama; Sylvain Cachard, actual campió d’Europa; Damien Humbert, guanyador a Comapedrosa i actual líder de les Golden Trail World Series, l’eritreu Petro Mamu o el jove keniata Patrick Kipngeno. Afegirem també a aquest grup al lleonès Manuel Merillas, al valencià Andreu Blanes, l’aragonès Daniel Osanz i el català Jan Margarit.

En la cursa femenina, el nivell de les corredores que prendran la sortida és excepcional. La suïssa Maude Mathys parteix com a gran favorita, sent l’actual recordwoman de la cursa (2:46:03) i guanyadora de les últimes 3 edicions. Per altra banda, serà bo veure a Sara Alonso en una cursa tant ràpida com Sierre-Zinal; la corredora basca està gaudint de la seva millor temporada esportiva i està preparada per a tot. També comptarem amb la keniata Lucy Murigi, tres vegades campiona a Sierre Zinal; la neozelandesa Caitlin Fielder, la basca Oihana Kortazar o la catalana Nuria Gil.

SEGUIMENT ON-LINE SIERRE ZINAL 2022

Foto portada: Martina Valmassoy