Neix Muntanyes de Prades Epic Trail, una nova cursa al cor de la Costa Daurada

Ahir es va presentar la primera edició que tindrà lloc l'11 i 12 de novembre i espera atraure grans corredors internacionals i amb una dotació econòmica de 28.000€ en premis.

1639

Muntanyes de Prades Epic Trail és el nou esdeveniment de trail running que se celebrarà a la província de Tarragona el proper mes de novembre. Va ser presentat ahir, dimarts 21 de febrer, a la Diputació provincial, evidenciant la forta aposta institucional per la promoció del turisme esportiu i de qualitat.

La cursa espera fer-se un lloc al calendari internacional, sumant-se així al Ral·li Racc Costa Daurada, a la Volta Ciclista a Espanya i al World Padel Tour com a principals esdeveniments tarragonins.

A l’acte de presentació van participar els corredors d’elit locals Nuria Gil i Daniel Castillo, que han manifestat la seva il·lusió per poder comptar per primer cop d’un esdeveniment d’aquesta envergadura a Tarragona i poder participar davant dels familiars i amics.

Els organitzadors han confirmat que la cursa, la primera edició de la qual es disputarà l’11 i 12 de novembre de 2023, tindrà una dotació econòmica de 28.000 euros, fet que la converteix en unes de les proves amb més premis en metàl·lic d’Europa.

L’edició inaugural disposarà de 3 distàncies en l’espectacular escenari de les Muntanyes de Prades, al cor de la Costa Daurada. Els detalls complets del recorregut s’anunciaran ben aviat a través del seu web oficial, encara que l’organització ha avançat els detalls principals de cada distància:

100k – Muntanyes de Prades: 103km D+5.600m
50k – Puig de Gallicant: 60km D+2.800m
25k – Ermita de l’Abellera: 25km D+1.250m

El diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona Joan Josep García ha destacat que aquest esdeveniment és fruit de la inquietud de gent de les nostres comarques i té la voluntat de situar les Muntanyes de Prades a nivell esportiu al panorama internacional del trail running.

“És clau per al teixit esportiu i econòmic català que es facin nombrosos esdeveniments de repercussió internacional; estem convençuts que serà un èxit rotund” va dir Maria Carmen Blay, representant de l’esport de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

“Estem encantats d’acollir un esdeveniment tan important i volem donar la benvinguda
a corredors nacionals i internacionals a les nostres impressionants muntanyes. El lloc té un
potencial increïble per ser una destinació líder en carreres de trail running i de turisme esportiu i treballarem estretament amb l’organització per oferir als participants una experiència única” va afegir Joan Llurba, Regidor d’esports de Prades.

Les muntanyes de Prades: un territori únic

Les muntanyes de Prades estan formades per un compendi de serres irregulars, entapissades de verdes formacions boscoses i repartides per les comarques de la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Camp i l’Alt Camp i un total de 18 municipis

No són muntanyes molt elevades –el cim més alt, el Tossal de la Baltasana, tot just sobrepassa els 1.200 m d’altitud–, cosa que les converteix en molt accessibles, oferint il·limitades possibilitats de senderisme i altres activitats a l’aire lliure a qualsevol tipus de viatger.

Però com que no només de l’exploració de la natura viu l’home, les serres de Prades també són plenes de pobles medievals, preciosos nuclis abandonats, coves prehistòriques, impressionants monestirs i ermites gairebé inaccessibles, tot amanit amb una estupenda gastronomia i climatologia.