L’estatal de Trail Running 2023 es disputa a Zahara de la Sierra

Diumenge es disputa el Campionat d'Espanya de Trail Running Absolut de la RFEA. Els dos campions s'adjudicaran dues places de preselecció per al Campionat del Món de juny.

525
Jan Margarit arriba a la cita com a vigent subcampió en la modalitat vertical. Foto: Jose Miguel Muñoz

Diumenge se celebrarà a Zahara de la Sierra, a la província de Cadis, el Campionat d’Espanya de Trail Running absolut sobre un traçat de 39,4 km i 2.380 m positius. Tot i la coincidència amb Transgrancanaria hi prendran part prop d’un centenar de corredors, entre els quals els catalans Jan Margarit, Diego Arroyo, Silvia Puigarnau i Silvia Calero.

Després de la disputa del Campionat d’Espanya de Trail Running Subida Vertical del cap de setmana passat, que va coronar a Miquel Corbera i Núria Gil com a campions, l’atenció de la disciplina es trasllada ara a Zahara de la Serra (Cadis), on es posaran en joc els títols nacionals absoluts de la més clàssica de les seves modalitats: el Trail Running. Els vencedors s’emportaran la plaça de preselecció per al Campionat del Món en la modalitat de Short-Trail Running que es disputarà del 7 al 10 de juny a Innsbruck (Àustria).

La prova serà conjunta i la sortida única s’efectuarà a les deu del matí. Els guanyadors de l’edició passada, Andreu Simón (3:35:22) i Júlia Font (4:17:55), van invertir unes quatre hores de cursa sobre un recorregut que compta amb unes cotes màximes d’alçada de 1.295 i 363 metres respectivament.

Els favorits

Jan Margarit arriba a la cita com a vigent subcampió d’Espanya de Subida Vertical i voldrà refermar la seva bona actuació amb un bon paper al campionat absolut. També hi serà Diego Arroyo, que va aconseguir un Top10 al passat Mundial d’Skyrunning i enguany ha començat amb bon peu amb una victòria a Hostrailric. Ambdós se la jugaran sobre al paper amb noms com Zaid Ait Malek, Mario Mirabel, Juanjo Somohano o Borja Fernández.

La cursa femenina també presentarà una línia de sortida amb forces galons. La valenciana Júlia Font defensarà el títol aconseguit en 2022 davant Oihana Kortazar o la jove canària Mohana Kehres. La catalana Silvia Puigarnau torna a l’alta competició després d’un temps apartada per lesió i buscarà retrobar les sensacions que la van portar a ser una de les millors corredores del nostre país. Una segona posició a la passada Sant Mateu Xtrail marca la seva bona recuperació.