Neix ‘The Peaks of the Sun’, una cursa contra el sol

La cursa tracta d'enllaçar els dos extrems de la comarca del Baix Camp en el temps que duri el sol

3213

Córrer més que el sol. Aquest és el nou projecte de cursa nascut amb el segell d’un boig per la muntanya, com és en Marc Fernández. Una idea que barrinava fa temps i que per fi es farà realitat el dissabte 1 de maig sota el nom de ‘The Peaks of the Sun’, amb l’organització del Club Patxanguerus d’Alforja i trail.cat.

La travessa tracta d’enllaçar la platja d’Almadrava a trenc d’alba, situat a l’extrem sud de la comarca del Baix Camp, i de forma autosuficient i sense marcatge cercar el cim del Tossal de la Baltasana (1.203 m), a l’extrem nord de la comarca, abans de que s’amagui el sol. Precisament el dia 1 de maig, el sol tindrà una durada exacte de 13 hores i 59 minuts. Aquest serà el temps màxim per a completar l’inversemblant recorregut.

La ruta, d’aproximadament uns 80 quilòmetres, resseguirà els cims més emblemàtics que té la Costa Daurada, com la Tossa de l’Alzina, el Puntaire o el cim dels Avencs, la Serra de Llaberia, la Mola de Colldejou, la Serra de l’Argentera-Pradell, el Portell del Peiró, el mirador d’Alforja, els gorgs de la Febró o la bellesa de Siurana per finalitzar a Prades, al capdamunt del seu cim més emblemàtic: el Tossal de la Baltassana.

Només 50 participants podran prendre part d’aquesta aventura, els quals ja han estat seleccionats a través d’una pregunta llançada per les xarxes socials. La inscripció és totalment gratuïta però serà requisit indispensable l’entrega de 10 quilos de menjar, que es destinaran al Banc d’Aliments.