Núria Gil i Pablo Bautista guanyen la nova EXP Val d’Aran by UTMB

427
Núria Gil i Mireia Pons van inaugurar el palmarès de la nova prova a Val d'Aran by UTMB. Foto: Liqenstudio

Núria Gil (Asics) i Pablo Bautista (CA Puertas Lorca) inauguren el palmarès de la EXP, la nova modalitat d’aquesta Val d’Aran by UTMB. L’esdeveniment tanca la seva tercera edició amb un total de 4.824 corredors, xifra rècord d’una cursa per muntanya a Catalunya.

Diumenge va ser el torn de l’EXP 32 quilòmetres, una altra de les novetats d’aquest any a Val d’Aran by UTMB. Una nova distància amb un recorregut circular amb sortida i arribada a Vielha, i uns 2.000 metres de desnivell positiu, i en què també van prendre la sortida els corredors de la VDA, als quals es va convidar a participar després de la cancel·lació de la seva cursa divendres.

Pablo Bautista va ser el primer guanyador de la història d’aquesta prova creuant la meta en un temps de 2:56:18. El van seguir Jesús María Alegría, que va quedar en segona posició, parant el crono en 3:01:01, mentre que Diego Ramón Simón va ser tercer en 03:06:38.

A la categoria femenina Núria Gil va ser la més ràpida, realitzant el recorregut en 3:27:48. María Fuentes va ser segona, amb un temps de 3:30:14, i Mireia Pons va completar el podi en 3:33:40.

Els petits, protagonistes de dissabte al Trail Festival Baqueira Beret

El dissabte 8 de juliol l’atenció de la Val d’Aran by UTMB® es va centrar a la zona del Pla de Beret.

A les 09:30 del matí va arrencar la SKY Promeses, per a joves trail runners d’entre 16 i 19 anys, amb victòries de Joan Cabré, Pablo Cuevas i Adrian Vos, mentre que Mireia Tabuenca, Aitana Ferrando i Aone Landa es van proclamar vencedores a la categoria femenina.

A les 10:00 va ser el torn de la SKY Master. Antonio Martínez es va emportar el primer lloc amb un temps de 1:13:12. El van acompanyar al podi el corredor Vincent Loustau amb un temps de 1:15:59, i Roger Comellas, que va fer el recorregut en 1:16:46.

En dones, la basca Onditz Iturbe va ser la més ràpida, creuant la línia de meta en un temps de 1:29:00. Després van arribar Ana Tauste, que va parar el crono a
1:34:19, i Robyn Lesh, que va ser tercera, amb un temps de 1:34:53.

A més, també va tenir lloc el Trail Festival Baqueira Beret, un esdeveniment creat per gaudir en família, en què els més petits de la casa van poder submergir-se al món del trail running.

Classificacions Val d’Aran by UTMB 2023

Els corredors de la VDA i de la CDH tindran Running Stones

Després dels esdeveniments succeïts divendres a la nit, l’organització de la cursa va decidir atorgar 6 Running Stones (les entrades al sorteig per participar a les UTMB® World Series Finals, UTMB, CCC i OCC, d’UTMB® Mont-Blanc), a tots els corredors de la CDH neutralitzats el divendres 7 de juliol.

D’altra banda, els 10 primers atletes classificats i les 10 primeres atletes classificades, així com els primers de cada categoria d’edat, obtindran accés directe a les UTMB® World Series Finals a la distància corresponent.

Als corredors de la VDA se’ls concedeix 2 Running Stones, i van tenir l’oportunitat de participar a l’EXP. A més, a la cerimònia de lliurament de premis de la CDH i de l’EXP, Xavier Pocino Moga, CEO d’UTMB® Iberia, va anunciar que als corredors de la VDA se’ls concedirà unes condicions especials en la seva inscripció a Val d’Aran by UTMB® 2024, de les quals s’informarà més endavant.

Val d’Aran by UTMB® 2024 ja té dates

L’esdeveniment tindrà lloc del 3 al 7 de juliol de 2024, amb obertura d’inscripcions el proper 19 de setembre.

Amb l’anunci de la propera edició es tanca fins al proper any un dels esdeveniments de trail més importants del món, que ha reunit fins a 4.824 corredors. Xifra rècord en una cursa per muntanya a Catalunya