Les sabatilles X-RACE de la marca CimAlp són un calçat dissenyat específicament per a corredors de trail que busquen rendiment i durabilitat en terrenys exigents. A continuació, us presento alguns punts positius i negatius a considerar abans d’adquirir aquest model.

Punts positius:

‘Agarre’ excepcional: Les sabatilles X-RACE estan equipades amb una sola VIBRAM® d’alta tracció que proporciona una adherència excel·lent en diversos terrenys, des de senders rocosos fins a superfícies enfangades. Això brinda més confiança en córrer per terrenys tècnics amb més seguretat. Ho vam poder comprovar a la passada Costa Brava Stage Run, on vam córrer a través de roques i senders relliscosos de sauló i el seu comportament va ser més que excel·lent.

Les sabatilles X-Race van donar molt bona prestació a Costa Brava Stage Run. Foto: Quim Farrero

Amortiguació eficient: Les sabatilles X-RACE estan compostes per la sola intermitja SuperLight EVA VIBRAM®, que la converteix en el model més lleuger i dinàmic de la seva gamma de trail running, amb un 30% més lleugera que les escumes estàndard del mercat i un retorn energia superior al 10%. Compta amb tecnologia d’amortiment avançada, la qual cosa brinda una excel·lent absorció d’impactes durant la cursa. Això ajuda a reduir la fatiga a les articulacions i proporciona una sensació de comoditat en terrenys accidentats.

Durabilitat destacada: Aquestes sabatilles estan construïdes amb materials resistents i d’alta qualitat que les fan molt duradores. La part superior està feta d’una malla resistent a l’abrasió i reforços estratègics que protegeixen contra els cops i les raspadures. Això les converteix en una opció ideal per a corredors que busquen un calçat durador que pugui resistir el desgast del trail running. A data d’avui portem cinc mesos i més de 500 quilòmetres amb elles i pràcticament no ha tingut desgast al per fora, mentre que la sola només n’ha saltat algún petit tac.

Punts negatius:

Rigidesa inicial: Si que és veritat que al principi de calçar-nos les X-RACE vam poder sentir-les una mica rígides en els primers usos. Això pot requerir un període d’adaptació abans que el calçat s’ajusti completament al peu i ofereixi la flexibilitat desitjada. Un cop ‘dades’ s’adapten com un guant.

Pes lleugerament superior: Comparades amb altres models de sabatilles de trail running, les X-RACE poden tenir un pes lleugerament més gran (275 gr. en talla 42). Si bé això pot no ser un problema per a tots els corredors, aquells que busquen una sabatilla ultralleugera podrien trobar-les una mica més pesades del que s’esperava.

En resum: les sabatilles X-RACE de CimAlp són una opció sòlida per als corredors de trail que busquen un calçat amb una subjecció excel·lent, amortiment eficient i una construcció duradora. Encara que es poden sentir rígides inicialment i tenir un pes lleugerament superior, aquestes característiques es veuen compensades pel seu rendiment en terrenys exigents.