Núria Picas i Miguel Heras són els reis de l’Ultra Pirineu

1077

Núria Picas (Buff) i Miguel Heras (Salomon) es proclamen campions de l’Ultra Pirineu després de lliurar una bonica lluita per la victòria durant els 100 quilòmetres i 6.800 m de desnivell positiu a través del Parc Natural Cadí Moixeró. Prop de 3.000 corredors (entre les 4 curses de l’esdeveniment) han tornat a gaudir d’una de les curses puntals del nostre país, que per tercera vegada ha estat retransmesa per TV3 i amb un ‘streaming’ de luxe.

Com ens té acostumats, l’ Ultra Pirineu ens ha deixat capítols emocionants. I com gairebé sempre, el desenllaç de la pel•lícula no s’ha resolt fins als instants finals.

La cursa ha arrencat amb un bon grup d’aspirants al davant com Miguel Heras, Dmitry Mityaev, Jordi Gamito, Pau Capell, Sergio Pereyra, Lluís Ruiz o Samuel Dávila. El pas dels quilòmetres deixaria sols a Mityaev i Heras al capdavant, que lliurarien un magnífic duel per a la victòria. Per darrera, un Capell combatiu no es donava per vençut.

I com una bona pel•lícula de suspens, ens regalaria un final d’infart. Heras i Dmitry farien el ‘trenet’ pel tècnic ascens als Empedrats, amb Pau Capell ‘a rebufo’ a tant sols 5′. Però Miguel Heras demostraria més ‘punch’ en l’últim descens, proclamant-se campió per quarta vegada amb un temps de 10h38’53”. Poc després arribaria el rus Mityaev, visiblement fos, i Pau Capell, que per fi pujaria a l’anhelat podi de l’Ultra Pirineu.

Doncs si fascinant ha estat la lluita per la victòria masculina, la femenina no s’ha quedat enrere. Tot i que ben aviat ha quedat una lluita a tres aspirants: la rusa Varvara Shikanova i les catalanes Clàudia Tremps i Núria Picas. Tremps ha pres l’iniciativa en l’ascens a Niu d’Àliga, Shikanova ho feia al Serrat de les Esposes i Picas a Prats d’Aguiló.

I seria precisament en aquest espectacular indret on es trencaria la cursa a favor d’una Picas disposada a tornar a vèncer per la porta gran. La manresana donaria un cop sobre la taula davant les seves rivals aconseguint un avantatge prou ampli com per coronar-se per cinquena vegada a la cursa de casa després de 12h12’40”, establint a més un nou rècord al traçat. El poble de Bagà rebia entre un aplaudiment ensordidor a Núria Picas, la reina d’Ultra Pirineu.

Emotiva també l’arribada de Clàudia Tremps, que ha lluitat fins al final fregant la proesa,  aconseguint una segona posició amb sabor a victòria Tremps completa un any espectacular, amb una tercera posició a Transgrancanaria i segona a la TDS de l’UTMB.

La rusa Varvara Shikanova ha tancat el podi femení.

Podi: 1. Miguel Heras (10:38:53), 2. Dmitry Mityaev (10:42:30), 3. Pau Capell (10:43:49); 1. Núria Picas (12:12:40), 2. Clàudia Tremps (12:23:05), 3. Varvara Shikanova (13:00:50)

Domini kenià a la Marató

Esther Chesang i Robert Pkemoi han estat els grans guanyadors de la distància Marató. Ambdós s’han imposat amb autoritat davant dels seus rivals demostrant, un cop més, que els atletes africant han entrat amb força per a dominar les curses per muntanya els pròxims anys.

Núria Gil, recent campiona de Catalunya, i la sueca Emelie Forsberg han completat el podi femení; mentre que Daniel Castillo i Víctor del Águila han tancat el masculí, millorant el resultat de l’edició passada on van ser quart i cinquè.

Podi: 1. Robert Pkemoi (3:37:01), 2. Daniel Castillo (3:47:15), 3. Víctor del Águila (3:48:09); 1. Esther Chesang (4:16:22), 2. Núria Gil (4:19:43), 3. Emelie Forsberg (4:21:13)

Classificacions UP 2022

Escolteu l’especial Ultra Pirineu a través del Podcast del Fem Muntanya aquí: