Ocisport assumeix la direcció de l’Ultra Trail Barcelona

1428

L’empresa Ocisport pren el relleu de Besttrail en l’organització de l’Ultra Trail Barcelona. La prova es celebrarà a la vall del Lord (Solsonès) els proper 8 i 9 de maig i disposarà de quatre distàncies: Ultra, Marathon, Half i Speed.

L’obligada parada de la competició el passat 2020 va agreujar la situació econòmica de gran part de les empreses outdoor del sector. Ocisport, que ja va anunciar fa pocs dies que recuperava la mítica Els Bastions, ara rescata una prova que en el seu moment va saber conjugar molt bé els conceptes trail i Barcelona, atraient a més de 2.000 participants de 19 països diferents.

Nascuda al 2011 de la mà del CE Torrellenc, el centre neuràlgic de l’esdeveniment es va instal·lar a partir del 2014 a la localitat de Begues (Baix Llobregat), a les portes de el Parc Natural de Garraf, encara que els seus tres primeres edicions va tenir sortida i arribada a Sitges. En 2018 la prova es va prendre un respir per tornar en 2019 de la mà de l’empresa Besttrail, incorporant una distància més curta d’onze quilòmetres.

Amb l’objectiu de donar-li un tomb més atractiu, canvia d’ubicació i es trasllada a les muntanyes de la vall del Lord, prenent la localitat de Sant Llorenç de Morunys com l’epicentre de l’esdeveniment. Tot i que durant el 2020 s’havia anunciat una prova de 135 quilòmetres, finalment es reduirà a quatre les modalitats a escollir.

L’Ultra Trail serà un dels plats principals de l’esdeveniment amb un espectacular recorregut de 82 quilòmetres i un desnivell positiu de 5.035m. Es basa en el preciós traçat de la mítica Marató de la Vall de Lord fent una circular primer per la Serra del Verd i saltant després al Port del Comte, coronant cims emblemàtics com el Cap del Verd (2.282 metres), la Tossa Pelada (2.378 metres) o el Pedró dels Quatre Batlles (2.386 metres), per acabar pels barrancs del clot de Vilamala.

La UTBCN tindrà un format de prova tipus autosuficiència individual entre el refugi Bages (km 37) i Coll de Port (km 54,6).

A més de la modalitat Ultra, oferirà tres recorreguts més: Marathon de 56km D+3.375m (3 punts ITRA), Half de 21km D+1.375m -puntuable per a les Skyrunner Spain i Andorra Series- (1 punt ITRA) i la Speed de 11km D+729m.

Ja podeu formalitzar les vostres inscripcions a través del seu web oficial.

Foto portada: Jordi Santacana / Besttrail