Llum d’esperança per a les competicions esportives a Catalunya

Mobilitat comarcal i represa de les competicions que donen accés a categories estatals a partir del 8 de febrer

1209

La Generalitat de Catalunya alleugera les mesures de xoc per a frenar l’expansió del virus. Aquestes noves mesures seran vigents durant els propers catorze dies, a partir d’aquest dilluns 8 de febrer i que romandran vigents, almenys, fins al 21 de febrer de 2021.

El Govern català ha prorrogat 14 dies més les mesures establertes ja en el DOGC 8309  en la seva resolució SLT/1/2021  per combatre la pandèmia de la Covid-19, ho fa amb alguna variació publicada al DOGC 8335 en la seva resolució SLT 275/2021.

En quan a la pràctica esportiva, podem destacar els següents punts:

  • Ampliació del confinament perimetral, que passarà de municipal a comarcal. Recordem que el confinament municipal és vigent des del passat 7 de gener.
  • Es permetrà l’obertura d’equipaments esportius en espais tancats, amb un aforament del 30% de la seva ocupació i màxim 6 persones per a activitats en grup. Vestidors tancats.
  • Represa de les competicions que siguin classificatòries per a proves estatals. Els participants podran saltar-se la limitació comarcal per anar als entrenaments i competicions d’aquest àmbit. Punt molt important sobretot per a les federacions esportives, que veuen com la represa de l’activitat és cada cop més a prop cinc mesos després.
  • Els federats de la FEEC que participin en aquestes proves o hagin de fer entrenaments específics per aquestes competicions podran descarregar-se un certificat a l’àrea privada dels federats del web de la FEEC.
  • Tanmateix, es seguirà permetent la disputa de competicions de caràcter estatal i internacional a casa nostra.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ja treballa per adaptar-se a aquesta nova normativa i espera poder reactivar les seves competicions oficials.

De moment sabem que l’Olla de Núria serà la seu del Campionat de Catalunya individual i vertical d’aquest 2021 i espera poder publicar el calendari de la Copa Catalana en els propers dies.