L’Olla de Núria tornarà a ser retransmesa en directe per TV3

La cursa de la vall de Núria acollirà el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya individual i vertical

1784

Un cop més, la Televisió de Catalunya TV3 tornarà a apostar per la retransmisió en directe d’una cursa per muntanya a Catalunya després de l’èxit aconseguit al 2019. Com en aquella ocasió, disposarà d’un ampli desplegament a la muntanya per a oferir al televident una emissió de qualitat.

Recordem que el 9 de juny de 2019, l’Olla de Núria es convertia en la primera cursa per muntanya retransmesa en directe per la televisió pública i la segona de l’Estat després de Transvulcania, amb un gran èxit d’audiència. De fet va ser el programa líder d’aquell matí seguit per més de 100.000 persones (17% share), fent el millor resultat de la franja en cap de setmana des del 2017.

Seu del Campionat de Catalunya individual i vertical

L’Olla de Núria, organitzada per la Unió Excursionista de Vic, ha estat l’escenari escollit per celebrar el 21è Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya de la FEEC, que se celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de juny de 2021 a vall de Núria (Ripollès). La d’aquest mes de juny, serà la segona vegada que la mítica prova acull el campionat nacional, després de que ho fes en 2009 amb victòries de Kilian Jornet i Mireia Miró.

Més de 700 corredors cobriran la distància de 21 quilòmetres i 1.940 metres de desnivell positiu tot recorrent els emblemàtics cims que envolten el Santuari. El Puigmal (2.913m) serà el punt més emblemàtic del recorregut.

Per a donar-li més rellevància al campionat, la FEEC ha decidit dotar de 4.800€ en premis en metàl·lic per als cinc primers classificats en categoria absoluta femenina i masculina, amb una aportació de 1.000€ als campions de Catalunya, 500€ als segons classificats, 400€ tercers, 300€ quarts i 200€ cinquens.

En la darrera edició del Campionat de Catalunya de curses per muntanya, Josep Morales (AE Mountain Runners del Berguedà) i Núria Gil (CE l’Areny) es van emportar el títol a la Berga-Rasos-Berga que es va disputar aquest 2020, en el que va ser la 20a edició del títol nacional.

A més d’acollir el campionat de Catalunya, l’Olla de Núria també serà prova puntuable pel circuit internacional de les Golden Trail National Series de Salomon.

Així mateix, la tarda del dissabte 12 de juny es disputarà la 5a Olla Vertical, una cursa molt explosiva que amb només 3,6 quilòmetres supera 986m de desnivell positiu per arribar fins al cim del Puigmal, a 2.913m d’alçada. La cursa servirà per a guardonar als campions catalans de curses verticals, actualment en mans de Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) i Gisela Carrión (AE Matxacuca) que es van imposar a la Vertical del Sobrepuny l’any 2019 després de la suspensió del campionat de la darrera temporada.

Text: Albert Torrent. Foto portada © Olla de Núria