Olla de Núria i Sky Pirineu, a les Golden Trail National Series 2021

992

Després de l’èxit de la segona edició de les Golden Trail National Series, tot i la pandèmia,  s’ha presentat la tercera edició pel proper 2021. Com en les dues primeres edicions, el principal objectiu del circuit de Salomon serà la de reunir els millors corredors en quatre curses emblemàtiques al voltant d’Espanya i Portugal.

Aquest any el circuit es redueix a quatre proves i la final tornarà a ser a la Açores Trail Run®. Com a novetats, l’Olla de Núria i la Gorbeia Suzien s’incorporen al circuit en detriment del Trail Cap de Creus i la Maratón del Meridiano. Totes elles tindran una distància entre els 20 i 42 km i, algunes d’elles, comptaran amb retransmissió en directe.

Calendari Golden Trail National Series 2021

GRAN FINAL

22-24/10/2021 Açores Trail Run® (illa de Faial, Açores) 38 km D+2000m

Per buscar més al·licients a la competició, els millors d’aquest 2021 s’enfrontaran amb els millors dels diferents circuits Golden Trail (GTNS FR-BEL / GTNS SP-POR / GTNS IT / GTNS UK / GTNS CZE-SK-POL) a la gran final de les Açores.

Els atletes podran gaudir d’un recorregut diferent i especial. El traçat creua fins a 10 volcans adormits que desemboquen en la “Levada”, considerada el major treball d’enginyeria hidràulica de la dècada de 1960 a les Açores. Després de passar 9 km a través de ponts i túnels d’aquest canal d’aigua artificial i espectacular, arriba la Caldeira de Faial, una de les calderes volcàniques més espectaculars del planeta. Després d’envoltar el seu perímetre, comença el descens a través de vells camins cap a la ciutat d’Horta, situada en una de les badies més belles del món.

Els 3 primers classificats, tant masculí com femení, d’aquesta Gran Final guanyaran un Golden Ticket per participar a les Golden Trail Championship 2022.

Sistema de classificació

Per poder sumar punts i ser convidats a la final, els corredors hauran de participar almenys a tres de les quatre curses del circuit. La classificació general tindrà en compte els dos millors resultats de cada corredor en les curses classificatòries i el resultat de la final nacional a l’Sky Pirineu, que puntuarà doble. La participació en l’última prova és obligatòria per obtenir la classificació i classificar per a la gran final.

En cadascuna de les quatre curses que formen part del circuit, es repartirà una puntuació entre els participants, partint dels 100 punts per al primer i arribant fins als 2 per al corredor classificat en la posició número 30.

Els tres primers classificats femenins i masculins seran convidats, amb dorsal, allotjament i viatge, a competir a les Açores amb el podi femení i masculí dels altres tres circuits nacionals europeus: França i Bèlgica; Itàlia; Gran Bretanya; Polònia, República Txeca i Eslovàquia.

Els altres participants que finalitzin més enllà de la tercera posició també podran competir a les Açores i optar a tenir dorsal, viatge i allotjament en tres curses de les Golden Trail World Series 2022 en cas que facin podi.