La Sénia (Montsià), situat a l’extrem meridional de Catalunya, es presenta com a porta d’entrada de dos Parcs Naturals: Els Ports i la Tinença de Benifassà. Un lloc perfecte per a la pràctica del trailrunning i la bicicleta de muntanya donada la seva combinació de mar i muntanya en tants pocs quilòmetres de distància. Un paratge desconegut per a la gran majoria i que, segurament, ens sorprendrà gratament.

La Trail Zone® La Sénia, impulsada per l’empresa The Trail Zone i amb el recolzament de l’Ajuntament de la Sénia i la Ruta dels 7 pobles de la Tinença de Benifassà, ha buscat recorreguts adaptats per a tothom, alguns amb zones tècniques i altres amb més pista forestal, amb el comú denominador de sortir i arribar d’algun dels pobles de la franja meridional de Catalunya.

Els circuits que ens ofereix aquesta Trail Zone limiten geogràficament amb la Comunitat Valenciana i Aragó. Una zona inhòspita pel gran públic però que val la pena visitar pel patrimoni cultural, històric i paisatgístic que ens ofereix. Ens endinsarem pel Parc Natural de la Tinença de Benifassà i coneixerem els seus encantadors pobles, com la Pobla de Benifassà i El Boixar, esplendoroses formacions càrstiques com el Pont Foradat o les parets de la Mola Aixada i arbres monumentals únics com el Pi Gros o el Faig Pare.

Trobarem fins a 10 circuits diferents -sumant 227 quilòmetres i 11.855m de desnivell positiu- dividits per distancia i dificultat: 3 de llarga distància, 4 de mitja distància, 2 de curta distància. A més, s’hi sumen cinc circuits de MTB i 5 de Road Bike.

La informació detallada dels circuits, amb track, fotografies i descripció, la trobareu en aquest enllaç.

Open Trail Races: el cronometratge del futur

Actualment existeix un recorregut competitiu permanent amb l’aplicació OTR. Concretament la Ruta 7 Pobles de la Tinença de Benifassà, de 74,4km i D+3917m, amb inici i final a El Boixar i que s’endinsa a Els Ports i La Tinença en una gran volta circular que uneix els 7 pobles de la Tinença. Tot i que el circuit es realitza de forma organitzada als volts del mes de novembre, amb aquest sistema podreu competir durant tot l’any en format non-stop o per etapes (pròximament).

El sistema OTR permetrà, a través del Bluetooth del telèfon mòbil, cronometrar la vostra participació durant tot l’any i comparar-te amb altres corredors al pas per cada punt de control amagat per l’itinerari. Aquesta aplicació no necessita ni connexió a internet ni el GPS activat. Per activar OTR només caldrà registrar-se a través del web oficial i anar al punt de sortida de la ruta.


Fitxa tècnica:

Circuits: 10
Circuits amb competició on-line: 1
Senyalització: Respectant al màxim la natura, els circuits no estan senyalitzats amb plaques. Tots els tracks han estat realitzats sobre el terreny, donant una màxima garantia al corredor.
Aigua: En tots els itineraris podem proveïr-nos.
Serveis: Tots els circuits disposen d’un lloc per dutxar-se. Poseu-vos e contacte amb la Oficina de Turisme de la Sénia (977 576 156) i us donaran accés al pavelló per accedir.